Νέα αναβολή για το «Μον Παρνές», σύσταση επιτροπής και αυτοψία

Νέα αναβολή για το «Μον Παρνές», σύσταση επιτροπής και αυτοψία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν λέει να πάρει απόφαση το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων για τον χαρακτηρισμό ή μη ως διατηρητέου μνημείου του ξενοδοχείου «Μον Παρνές». Στην προχθεσινή συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου του υπουργείου Πολιτισμού δεν είχαμε εκ νέου οριστική ετυμηγορία· αντ’ αυτού αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής που θα μελετήσει την υπόθεση και θα προβεί σε αυτοψία.

Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο θέμα είχε συμπεριληφθεί στην ημερησία διάταξη του Κεντρικού Συμβουλίου τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά η εξέτασή του είχε αναβληθεί. Είναι μέχρι ενός βαθμού αναμενόμενη η αμηχανία που προκαλεί το «Μον Παρνές», έργο του αρχιτέκτονα Παύλου Μυλωνά (1915 – 2005), δεδομένης και της θετικής εισήγησης της αρμόδιας εφορείας νεωτέρων μνημείων. Αν το Συμβούλιο επιβεβαιώσει την εισήγηση, τότε η ιδιοκτήτρια εταιρεία (η «BC Partners») θα υποχρεωθεί να παρουσιάσει ολοκληρωμένο σχέδιο ανακατασκευής του ξενοδοχειακού συγκροτήματος που πιθανότατα ανατρέπει τον αρχικό σχεδιασμό του επενδυτικού προγράμματος. H «Ηyatt Regency», της οποίας το 51,57 % απέκτησε η «BC Partners» στις αρχές του χρόνου, είχε κοινοποιήσει τις προθέσεις της για την κατεδάφιση του ξενοδοχείου, δίνοντας, ταυτόχρονα, στη δημοσιότητα και τα αρχιτεκτονικά σχέδια των νέων εγκαταστάσεων. Το διάδοχο σχήμα δεν έχει ανακοινώσει τις προθέσεις του, αναμένοντας, προφανώς, τις αποφάσεις του Κεντρικού Συμβουλίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της 1ης Εφορείας προτείνει την κήρυξη μόνο του κεντρικού κτιριακού συγκροτήματος, καθώς από τον Ιούνιο του 1961, όταν εγκαινιάστηκε το «Μον Παρνές», έως την πώλησή του στη «Hyatt», υπήρξε πλήθος προσθηκών που δεν παρουσιάζουν αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή