Πέθανε ο μουσικός Ντ. Ντέκερ

Πέθανε ο μουσικός Ντ. Ντέκερ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Γράφω αυτά που βλέπω και ακούω, και προσπαθώ με τα τραγούδια μου να τα μεταφέρω ζωντανά στον κόσμο». Αυτή ήταν η βασική φιλοσοφία του σπουδαίου μουσικού της ρέγγε Ντέσμοντ Ντέκερ (φωτ.), ο οποίος πέθανε χθες, σε ηλικία 64 ετών.

Ο Ντέσμοντ Ντέκερ ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το δρόμο στον Μπομπ Μάρλεϊ και τους υπόλοιπους μουσικούς της ρέγγε, όταν το 1969 σημείωσε μεγάλη επιτυχία στη Μεγάλη Βρετανία με το τραγούδι «Israelites». Οσο κι αν φαίνεται απίστευτο τότε ο Μπομπ Μάρλεϊ ήταν ελάχιστα γνωστός.

Ο Ντέκερ γεννήθηκε στην Τζαμάικα το 1942, ορφάνεψε σε τρυφερή ηλικία και στις αρχές του 1960 άρχισε να ασχολείται σοβαρά με τη μουσική. Τη δεκαετία του ’70 μετακόμισε στη Μεγάλη Βρετανία, ηχογράφησε αρκετά άλμπουμ, σημείωσε επιτυχίες και πραγματοποίησε μεγάλες περιοδείες σε ολόκληρο τον κόσμο. Η δεκαετία του ’80 δεν ήταν ιδιαίτερα καλή γι’ αυτόν, αφού η καριέρα του είχε καθοδική πορεία μαζί και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί, με αποτέλεσμα να χρεωκοπήσει. Ανέκαμψε το 1990, όταν επανακυκλοφόρησε το τραγούδι «Israelites» το οποίο επένδυσε τηλεοπτικό διαφημιστικό.

Ο θάνατος ήρθε ξαφνικά. Οπως δήλωσε ο μάνατζερ και επιστήθιος φίλος του Ντελρόι Γουίλιαμς, «δεν είχα ούτε την ευκαιρία να τον αποχαιρετήσω όπως θα ήθελα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή