Το αστυνομικό μυθιστόρημα

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον διάλογο του αστυνομικού μυθιστορήματος με την ευρύτερη κοινωνία φωτίζουν δύο διεθνείς συναντήσεις που θα γίνουν στην Αθήνα στη διάρκεια της νέας εβδομάδας. Στο αμφιθέατρο του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών (Σίνα 31) την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη (30, 31/5) Ελληνες και ξένοι συγγραφείς θα καθίσουν στο ίδιο τραπέζι για να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις.

Το θέμα συζήτησης της πρώτης συνάντησης (30/5) είναι «Το αστυνομικό μυθιστόρημα και ο ξένος. Το ζήτημα της μετανάστευσης στο επίκεντρο του αστυνομικού μυθιστορήματος». Θα πάρουν μέρος ο διάσημος Αλγερινός συγγραφέας Γιασμίνα Χάντρα (στα ελληνικά από τον «Καστανιώτη»), η Τουρκάλα συγγραφέας Εσμαχάν Αϊκόλ (στα ελληνικά από τις εκδόσεις «Κριτική»), ο Γερμανός Γιακόμπ Αρζούνι («Καστανιώτης») και οι Ελληνες συγγραφείς Ανδρέας Αποστολίδης και Πέτρος Μάρκαρης.

Την επομένη, 31/5, η συζήτηση θα έχει θέμα «Το αστυνομικό μυθιστόρημα στη Μεσόγειο. Υπάρχει μεσογειακό μυθιστόρημα;». Θα συνομιλήσουν ο Ισπανός Αλφόνσο Σαλαθάρ, ο Ιταλός Κάρλο Λουκαρέλι (στα ελληνικά από τον «Καστανιώτη» και τον «Κέδρο»), ο Γάλλος Τιερί Ζονκέ («Καστανιώτης») και ο Ελληνας Πέτρος Μαρτινίδης. Στις συζητήσεις θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Την Τετάρτη 30/5, θα γίνει στον κινηματογράφο «Ψυρρή» (Σαρρή 44) προβολή της ταινίας ντοκιμαντέρ του Αγγελου Αμπάζογλου «Εγκλημα στην Αρχαία Αγορά» στα ελληνικά, με παράλληλο μεταγλωττισμό στα γαλλικά και γερμανικά. Τις εκδηλώσεις συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το ΕΚΕΜΕΛ, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Ινστιτούτο Γκαίτε, οι εκδόσεις Καστανιώτη, κ.ά.

Ο Γιασμίνα Χάντρα θα βρίσκεται τη Δευτέρα το βράδυ (7 μ.μ.) στο βιβλιοπωλείο της Fnac για να μιλήσει με τους δημοσιογράφους και να υπογράψει βιβλία. Επίσης, ο Ιταλός συγγραφέας Κάρλο Λουκαρέλι θα υπογράφει βιβλία του στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24) την Τρίτη, 30/5, στις 6 μ.μ. με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του στα ελληνικά «Μέρα με τη μέρα» (μετ. Δ. Δότση, εκδ. Καστανιώτη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή