Εργα Κ. Λαιμού στην Ερμούπολη

Εργα Κ. Λαιμού στην Ερμούπολη

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάθε καλοκαίρι η Ερμούπολη φιλοξενεί μια σειρά από ενδιαφέρουσες εικαστικές εκθέσεις. Φέτος η αρχή γίνεται με τις «Μεταβάσεις» της Καλλιόπης Λαιμού που εγκαινιάζεται το Σάββατο στην Πινακοθήκη Κυκλάδων. Το αφιέρωμα αυτό -το οποίο επιμελείται η Εφη Στρούζα- έχει ιδιαίτερη σημασία διότι παρουσιάζει το έργο της καλλιτέχνιδας για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την ενδιαφέρουσα δουλειά της μέσα από πρωτότυπα γλυπτικά έργα τα οποία συνθέτουν μια ενιαία εικαστική πρόταση, που διαπραγματεύεται τη συσχέτιση της δημιουργικής πράξης με τη γονιμότητα και την έλξη των αντιθέτων.

Η καλλιτεχνική παιδεία της Λαιμού διαπλάθεται στην Αγγλία, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στην πορεία της υιοθέτησε διαφορετικές τεχνικές, από τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη γλυπτική. Τα γλυπτά της, τα οποία χαρακτηρίζονται από την άρτια εκτέλεσή τους, αναπτύσσονται σε μεγάλες διαστάσεις και αποτελούν πλαστικά στοιχεία. Σπόροι, καράβια, τοτέμ, φαλλικά σύμβολα, ωοειδή και εμβρυακά σχήματα αποκτούν πνοή μέσα από υλικά από τη φύση, όπως καλάμια, άμμο σε συνδυασμό με τον γύψο, το μέταλλο, το ξύλο, την πέτρα.

Η Λαιμού κατασκευάζει γλυπτικές φόρμες που παραπέμπουν σε αρχέγονες οργανικές μορφές, σε διαπολιτισμικά και διαχρονικά σύμβολα, όπου τα αντίθετα συνενώνονται σε νέους μορφολογικούς συνδυασμούς. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 24 Ιουνίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή