Η λαογραφία βγαίνει από το περιθώριο

Η λαογραφία βγαίνει από το περιθώριο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χάρη σε μια σημαντική πρωτοβουλία του Κέντρου Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών, ο αδικημένος, τα τελευταία χρόνια, χώρος της λαογραφίας έχει την ευκαιρία να βγει από το περιθώριο. Συγκεκριμένα, με την ευκαιρία των εγκαινίων του νέου του κτιρίου στην οδό Ηπίτου 3, το Κέντρο Λαογραφίας οργανώνει επιστημονική ημερίδα το Σάββατο, 3 Ιουνίου 2006, στο Αμφιθέατρο Δρακοπούλου του Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30). Θέμα της ημερίδας: «Το Κέντρον Ερεύνης της Ελληνικής Λαογραφίας και η επιτόπια έρευνα».

Στην ημερίδα περιλαμβάνονται τα εγκαίνια του νέου κτιρίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, στις 2 Ιουνίου, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις με θέμα τις λαογραφικές αποστολές και επιτόπιες έρευνες στην Ηπειρο, στην Πελοπόννησο, στη μουσική των Δωδεκανήσων και των Επτανήσων, στη Θεσσαλία, στην Κρήτη, στη Χίο, στους Καστελλοριζιούς του Περθ της Αυστραλίας, στη Θράκη, στην Κοζάνη καθώς και εισηγήσεις με θέμα τις πρώτες προσπάθειες κινηματογράφησης εκφάνσεων του λαϊκού πολιτισμού κ.ά. Στην ημερίδα συμμετέχουν οι Γεώργιος Αικατερινίδης, Μιράντα Τερζοπούλου, Λουίζα Καραπιδάκη, Στέφανος Ημελλος, Ελένη Ψυχογιού κ.ά. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί προβολή κινηματογραφικών καταγραφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το νεοκλασικό κτίριο της οδού Ηπίτου, στην Πλάκα, κτίστηκε το 1889. Το 1996, έπειτα από πρωτοβουλία της διευθύντριας του Κέντρου Λαογραφίας Αικατερίνης Πολυμέρου-Καμηλάκη, το Ιδρυμα Λίλιαν Βουδούρη αγόρασε και δώρισε το κτίριο στην Ακαδημία Αθηνών για τη μεταστέγαση του Κέντρου Λαογραφίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή