Κουρεντζής με Μότσαρτ στη Μόσχα

Κουρεντζής με Μότσαρτ στη Μόσχα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με συναυλία, την οποία θα διευθύνει ο Ελληνας αρχιμουσικός Θεόδωρος Κουρεντζής (φωτ.), αρχίζει σήμερα το Ανοιχτό Φεστιβάλ Μότσαρτ στη Μόσχα. Ο Θεόδωρος Κουρεντζής θα διευθύνει σήμερα και αύριο την ορχήστρα Musica Aeterna και τη χορωδία New Siberian Singers, που ίδρυσε ο ίδιος στο Νοβοσιμπίρσκ. Ο Κουρεντζής θα παρουσιάσει τις όπερες του Μότσαρτ «Οι γάμοι του Φίγκαρο» και «Ετσι κάνουν όλες» σε ατμόσφαιρα μουσικής δωματίου. Ιδιαιτερότητα των συναυλιών είναι η ερμηνεία των έργων με όργανα εποχής και η διατήρηση της αυθεντικής υφολογίας της εποχής του Μότσαρτ. Ανάμεσα στους Ρώσους σολίστ που θα λάβουν μέρος στις συναυλίες συγκαταλέγεται και η Ελληνίδα σοπράνο Μάτα Κατσούλη.

«Ο Ελληνας αρχιμουσικός πιστεύει ότι οι όπερες του Βιεννέζου κλασικού έχουν γραφτεί για ορχήστρα δωματίου και μικρή χορωδία και εκτελούνται πιστά μόνο σε ατμόσφαιρα μουσικής δωματίου», αναφέρει το Μέγαρο Μουσικής της Μόσχας. «Αυτή την εμπειρία θα προσφέρει στην αίθουσα μουσικής δωματίου του Μεγάρου Μουσικής, που για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει όπερα, μαζί με την εξαιρετική χορωδία και την ουσιαστικά μοναδική συμφωνική ορχήστρα για όπερα της Ρωσίας, τη Musica Aeterna, η οποία διακρίνεται για τις εξαιρετικές εκτελέσεις στη μουσική του 18ου αιώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή