Εικαστικη ατζεντα

3' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίσημη πρώτη. Η γκαλερί gazonrouge (Βίκτωρος Ουγκό 15) παρουσιάζει αύριο την πρώτη ατομική έκθεση της Ντόρας Οικονόμου με τίτλο «Η χαμένη τιμή της Ντόρας Οικονόμου». H καλλιτέχνις που ήταν υποψήφια για το περσινό βραβείο ΔΕΣΤΕ, είναι μία από τις πιο σημαντικές ελπίδες της νέας γενιάς Ελλήνων καλλιτεχνών. Η δουλειά της είναι κυρίως χειρωνακτική, τρισδιάστατη, με αντικείμενα αλλά όχι γλυπτά, όπως επισημαίνει και η ίδια, φτιαγμένα ώστε να αποκαλύπτουν την εμπειρία της διαδικασίας με την οποία δημιουργήθηκαν.

Στη Ρόδο. H Κατερίνα Παζούρου εκθέτει έργα που καλύπτουν τη χρονική περίοδο 1993-2006 στο κατάλυμα της Γαλλίας στη Ρόδο. Πιο συγκεκριμένα, στην έκθεση περιλαμβάνονται παλαιότερα έργα, τα οποία δεν έχουν εκτεθεί στο νησί μας καθώς και η νεότερη ενότητα με τίτλο «Ζευγάρια-Πεταλούδες & Αγριες Ορχιδέες». Τα υλικά που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις είναι: μελάνια, λαδοπαστέλ, λάδια, ακουαρέλες και αυγοτέμπερες. Από τις 3 – 17 Ιουνίου.

Τα χρώματα του δειλινού. Την Κυριακή εγκαινιάζεται η έκθεση της Λίτσας Κασούμη με αυτόν τον τίτλο στο «Κουζίνα Cine Ψυρρή» (Σαρρή 44, Ψυρρή). H φουρτουνιασμένη θάλασσα του Αιγαίου, τα λευκά ξωκλήσια των Κυκλάδων, τα νερά του Βοσπόρου, οι ομορφιές της Χίου, το χειμωνιάτικο Τορίνο αλλά και η Κούβα φωτισμένα από τον ήλιο που δύει, εμπνέουν την καλλιτέχνιδα. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 18 Ιουνίου.

Γλυπτικές φόρμες. H γκαλερί Titanium (Βασ. Κωνσταντίνου 44) παρουσιάζει την 4η ατομική έκθεση γλυπτικής του καλλιτέχνη Ιλίριαν Σίμα (Ilirian Shima). O δρ Γλωσσολογίας Παν. Αθηνών Αριστοτέλης Σπύρου σημειώνει στον κατάλογο: «Ο γλύπτης σμιλεύει το μάρμαρο, σμιλεύει το ξύλο, ακόμη και τον εαυτό του». Μέχρι τις 2/7.

ΣώμαΗ νέα δουλειά της Μαρίας Χρηστέα με τίτλο «Τυφλά Ιχνη» παρουσιάζεται από αύριο στην γκαλερί Batayianni (Αγ. Αναργύρων 20 – 22 Ψυρρή). Πρόκειται για μια βιντεοεγκατάσταση, ψηφιακές φωτογραφίες, κατασκευές με θέμα το γυμνό σώμα. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 30 Ιουνίου.

Τέχνη και Φύση. H Σμάρα Αγιακάτσικα εκθέτει ώς τις 4 Ιουνίου 134 φωτογραφίες της, με γενικό τίτλο «Natura Naturans» στο Κέντρο Τεχνών του Πάρκου Ελευθερίας. Στα έργα της συνδυάζεται η γη, ο ουρανός και η θάλασσα, που δένουν αρμονικά και αποτυπώνουν το μεγαλείο της φύσης.

Επιλογές. H Αίθουσα Τέχνης Αθηνών (Γλύκωνος 4, Δεξαμενή) παρουσιάζει μέχρι και τον Σεπτέμβριο επιλεγμένα έργα από τις ατομικές εκθέσεις των: Δ. Ανδρεαδάκη, X. Κάλφα, Σ. Γεωργιάδη, Φ. Παρασκευουδάκη και Π. Πασσαντά καθώς και της ομαδικής έκθεσης των επτά αποφοίτων της ΑΣΚΤ: I. Βάης, Γ. Κτωρής, A. Μπακάλης, Γ. Μπέκος, B. Πέρρος, B. Τσάφος και A. Χανιώτης. Το αφιέρωμα θα διαρκέσει μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου.

«Οι φύλακεςάγγελοι δεν έχουν πια φτερά» είναι ο τίτλος της έκθεσης της Ελένης Νικοδήμου που παρουσιάζεται από την ερχόμενη Τρίτη στην γκαλερί 3 (Φωκυλίδου 3, Κολωνάκι). H καλλιτέχνις εκθέτει έργα που συνδυάζουν δυναμισμό και τρυφεράδα, ύλη, σώματα και τοπία. H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 27 Ιουνίου.

Με το δεξί. Μια νέα αίθουσα τέχνης εγκαινιάζεται στα βόρεια προάστια. H Enigma gallery (Λ. Κηφισίας 263) ανοίγει τις πόρτες της στο κοινό απόψε με μια ομαδική έκθεση που δίνει έμφαση στην παραστατική ζωγραφική. Συμμετέχουν οι: Αλέξης Βερούκας, Καλλιρρόη Μαρούδα, Ραφαήλ Μπάικας και Χρήστος Γαρουφαλής. H επιμέλεια της έκθεσης είναι της Λίμπερτη Πολύζου και η διάρκεια μέχρι και τις 15 Ιουλίου.

Ψάξτε τα ταλέντα. Φίλοι και γονείς είναι προσκεκλημένοι στην έκθεση με τα έργα της χρονιάς που πέρασε στους χώρους του Εργαστηρίου Τέχνης της Χαλκίδας (Πλατεία Αγ. Δημητρίου) που εγκαινιάζεται την ερχόμενη Δευτέρα στις 7 μ.μ. Μέχρι και τις 20 Ιουνίου.

Θραύσματα μνήμης από το μεγάλο ταξίδι που πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Γεωργίου από την Τουρκία μέχρι την Ινδία παρουσιάζει ο Αλέξανδρος Γεωργίου στην έκθεση «Χωρίς δικό μου όχημα» στην γκαλερί Ελένη Κορωναίου (Μητσαίων 5 – 7, Πλάκα).

Αθήνα και γυναικεία δημιουργία

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου Ευταξία (Παπαρρηγοπούλου 5-7), που κάνει πάντοτε σοβαρή και αθόρυβη δουλειά, παρουσιάζει μέχρι και τις 4 Ιουνίου μια ενδιαφέρουσα εικαστική έκθεση με αφορμή τα 40 χρόνια από την ίδρυση του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Γυναικείας Μορφωτικής Ομοσπονδίας.

Το θέμα της έκθεσης σχετίζεται με την Αθήνα, την πόλη στην οποία ζουν και δημιουργούν οι καλλιτέχνιδες που παίρνουν μέρος. Τα περισσότερα από τα εκτιθέμενα έργα είναι εμπνευσμένα από τα διάφορα «πρόσωπα» της πρωτεύουσας, αν και πολλές καλλιτέχνιδες αντλούν έμπνευση από την ανθρώπινη μορφή εν γένει. Ανάμεσα στις δημιουργούς που παίρνουν μέρος είναι οι: Λεώνη Βιδάλη, Μάρω Κερασιώτη, Μαίρη Σχοινά, Μαρία Σπέντζα, Κλειώ Νάτση, Καλλιόπη Κουτήφαρη, Πόπη Ζωίδη, Αμαλία Βαμβάκου, Αρια Κομιανού κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή