Ρεσιτάλ χορού από Γκιγιέμ – Μάλιφαντ

Ρεσιτάλ χορού από Γκιγιέμ – Μάλιφαντ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη Συλβί Γκιγιέμ και τον Ράσελ Μάλιφαντ θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι λάτρεις του χορού στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τρίτη 20 και την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι Γκιγιέμ και Μάλιφαντ συναντήθηκαν το 2003, όταν η πρώτη χόρεψε το «Broken Fall», χορογραφία του δεύτερου για εκείνη και άλλους δύο χορευτές. Ακολούθησε το «Two», το 2004 (το οποίο η Γκιγιέμ θα χορέψει και στην Αθήνα) και στη συνέχεια το φημισμένο «Push», ένα ντουέτο που τους έχει σφραγίσει. Πρόκειται για ένα παράξενο χορευτικό κομμάτι που διαρκεί λίγο περισσότερο από τριάντα λεπτά. H συγκεκριμένη χορογραφία απέσπασπε εγκωμιαστικές κριτικές όταν παρουσιάστηκε στην Αγγλία.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν στην Αθήνα περιλαμβάνει το «Push», καθώς και το επίσης χαρακτηριστικό σόλο του Μάλιφαντ «Shift» και δύο σολιστικά κομμάτια για την Γκιγιέμ: το καινούργιο «Solo» και το παλαιότερο «Two». O γεννημένος στον Καναδά αλλά μεγαλωμένος στην Αγγλία Ράσελ Μάλιφαντ στο πρόσωπο της Συλβί Γκιλέμ βρήκε την ιδανική ερμηνεύτρια των ιδιότυπων, απαιτητικών έργων του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση της 20ής Ιουνίου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή