Οι αλλες ταινιες

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα αστυνομικό θρίλερ παλιομοδίτικο, με συνωμοσίες και δολοφονικές απειλές είναι το «Σε επιφυλακή» (**) του Κλαρκ Τζόνσον με ένα πολύ καλό καστ, αλλά μέτρια δράση και όχι αρκετό σασπένς. Ενας βετεράνος μυστικός πράκτορας, ο Πιτ Γκάρισον (Μάικλ Ντάγκλας), για χρόνια στην υπηρεσία των προέδρων, θεωρείται ύποπτος συνωμοσίας με στόχο τη δολοφονία του προέδρου. Στην πραγματικότητα, αυτό που θέλει να κρύψει είναι η σχέση του με την πρώτη κυρία (Κιμ Μπέισινγκερ), όμως η περίεργη στάση του δίνει την αφορμή για ένα ανθρωποκυνηγητό, με βασικό διώκτη του τον πιο στενό του συνεργάτη (Κίφερ Σάδερλαντ). Ο Κλαρκ Τζόνσον, που έχει τηλεοπτικό παρελθόν και μια ακόμη περιπέτεια («SWAT») στο βιογραφικό του, δεν έχει καταφέρει να δώσει έναν ξεχωριστό τόνο στην ταινία που σκηνοθέτησε, ούτε μπόρεσε να παρουσιάσει με ενδιαφέρον τις μάλλον προβλέψιμες ανατροπές. Στο είδος της αστυνομικής περιπέτειας υπάρχουν πια πολύ καλύτερες και πιο σφιχτές τηλεοπτικές δουλειές. Αυτό που μένει από το «Σε επιφυλακή» και αξίζει για το κοινό, είναι το καλό καστ. Εκτός από τους πρωταγωνιστές, παίζουν ακόμη η Ιβα Λονγκόρια και ο Μάρτιν Ντόνοβαν.

Μεταδίδονται ακόμη οι «Λησταρχίνες» των Χοακίμ Ρένινγκ και Εσπεν Σάντμπεργκ, σε σενάριο και παραγωγή του Λικ Μπεσόν. Είναι ένα «γυναικείο» γουέστερν με πρωταγωνίστριες τις Πενέλοπι Κρουζ και Σάλμα Χάγιεκ στους ρόλους δύο γυναικών που αναλαμβάνουν δράση κατά του καπιταλισμού. Στο Μεξικό του τέλους του 19ου αιώνα, μια μεγάλη εταιρεία αποφασίζει να περάσει παράνομα τον νέο σιδηρόδρομο από μεξικανικά εδάφη. Ενα κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο και μια νεαρή αγρότισσα, παρά τις αντιθέσεις τους, θα γίνουν ντουέτο εκδικητών και μέσα από ληστείες θα προσπαθήσουν να διορθώσουν την αδικία. Εκτός από τις δύο πρωταγωνίστριες, παίζει ο Σαμ Σέπαρντ στον ρόλο του εκπαιδευτή τους.

Τέλος, μεταδίδεται και η «Μανία», ένα θρίλερ φρίκης που ακηνοθέτησε ο Νικ Μασταντρέα, σε παραγωγή του Γουές Κρέιβεν. Μια ομάδα πέντε κολεγιόπαιδων έρχεται σε επαφή με τους εχθρικούς κατοίκους ενός νησιού και κινδυνεύουν από τη μανία μεταλλαγμένων σκυλιών. Από το νεανικό καστ ξεχωρίζει η Μισέλ Ροντρίγκεζ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή