Κάτι συνέβη φέτος το καλοκαίρι…

Κάτι συνέβη φέτος το καλοκαίρι…

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά πολλά έτη κόπωσης και φθοράς, το Ελληνικό Φεστιβάλ παρουσίασε φέτος ένα καινούργιο πρόσωπο ξαφνιάζοντας ευχάριστα το κοινό της Αθήνας και της Επιδαύρου: Αλλαξε το φεστιβαλικό ρεπερτόριο φέρνοντας φρέσκιες και συζητημένες παραγωγές από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο, άνοιξε καινούργιους ενδιαφέροντες χώρους στην Αθήνα, έφτασε την πληρότητα στο 90%, άλλαξε την ανθρωπογεωγραφία του κοινού, απελευθέρωσε δυναμικά και άνοιξε ευοίωνη προοπτική για τα χρόνια που έρχονται. Ο έπαινος ανήκει στον καλλιτεχνικό διευθυντή Γιώργο Λούκο, ο οποίος προσήλθε στο έργο της ανανέωσης του πολύπαθου θεσμού με στοχοπροσήλωση και αυστηρό επαγγελματισμό, αλλά κυρίως συγκροτώντας ένα πρόγραμμα ποιότητας, ποικίλο, ανοιχτό στον καιρό, ακόμη και ριψοκίνδυνο.

Η «Κ» ανακεφαλαιώνει το θερμό δίμηνο του Φεστιβάλ και τις 61 παραγωγές και εντοπίζει όχι μόνο καλλιτεχνικές επιτυχίες αλλά και το πώς άλλαξε ο σφυγμός της πόλης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή