Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μουσική δωματίου χωρίς τοίχους και όρια, στο ύπαιθρο… Ενα παλιό όνειρο της Ντόρας Μπακοπούλου γίνεται πραγματικότητα κι ένας νέος θεσμός γεννιέται στον χώρο της κλασικής μουσικής. Το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της γνωστής Ελληνίδας πιανίστριας παίρνει σάρκα και οστά από την ερχόμενη εβδομάδα (25/8) έως τις 9 Σεπτεμβρίου στην παραλία της Αύρας, δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο της Κολώνας στην πόλη της Αίγινας.

Μικρά σύνολα από καταξιωμένους διεθνώς σολίστες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στην ερμηνεία των ωραιότερων έργων μουσικής δωματίου προωθώντας με αυτό τον τρόπο το διάλογο μεταξύ μουσικών διαφορετικών γενεών, εθνοτήτων, σχολών.

Η Αγγελική Καθαρίου (τραγούδι) και ο Διονύσης Μαλλούχος (πιάνο) θα ερμηνεύσουν έργα Φ. Π. Τόστι, Σκαρλάτι, X. Νιν, M. Ντε Φάλια, M. Χατζιδάκι, Πουλένκ, Κουρτ Βάιλ κ.ά. H Ντόρα Μπακοπούλου (πιάνο), ο Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο), η Alissia Margoulis (βιολί), η Lyda Chen (βιόλα) και ο Δημήτρης Πάτρας (βιολοντσέλο) συνθέσεις Μότσαρτ, Μάλερ, Ντεμπισί και Σούμπερτ. Ακολουθούν οι εμφανίσεις των Βαγγέλη Χριστόπουλου (όμποε), Ναταλίας Μιχαηλίδου (πιάνο), David Lively (πιάνο), Anssi Karttunen (τσέλο) και του «Νέου Ελληνικού Κουαρτέτου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή