«Χορεύοντας στη σιωπή» στο Βεάκη

«Χορεύοντας στη σιωπή» στο Βεάκη

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το έργο του Αλεχάντρο Κασόνα «Χορεύοντας στη σιωπή» θα ανέβει φέτος, στα μέσα Οκτώβρη, στη σκηνή του θεάτρου Βεάκη. H υπόθεση του διαδραματίζεται στο σπίτι που το λένε «τα εφτά μπαλκόνια» (εξ ου και ο πρωτότυπος τίτλος του «Το Σπίτι με τα Επτά Μπαλκόνια»), αρχοντικό πλούσιων κτηματιών του ισπανικού Βορρά. Την μετάφραση υπογράφει η Ιουλία Ιατρίδη, τη διασκευή και σκηνοθεσία ο Νίκος Καραγεώργος, τα σκηνικά και τα κοστούμια η Χριστίνα Κωστέα. Στους βασικούς ρόλους θα εμφανιστούν η Μίρκα Παπακωνσταντίνου, ο Αλέξανδρος Σταύρου και ο Κώστας Αρζόγλου.

Το μεταφυσικό αυτό έργο (έχει ανέβει στο παρελθόν στο θέατρο «Αθηνών» την περίοδο 1964-65 από τον θίασο Μυράτ-Ζουμπουλάκη με τον τίτλο «Το Στερνό Καράβι») σπάει τα όρια της στενής πραγματικότητας και μας φέρνει αντιμέτωπους με το εξωπραγματικό, όχι ως κάτι αληθινά φανταστικό αλλά ως μια ιδιάζουσα πραγματικότητα. Μιλάει για τη διαφορετικότητα ως επιλογή και θέση, τη «νέα» σημασία των λέξεων και την «άλλη» διάσταση των πραγμάτων σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από αυστηρούς κανόνες.

Ο Κασόνα γεννήθηκε το 1903 σ’ ένα χωριό των Αστουριών και έδρασε παράλληλα με τον Λόρκα. Οι δύο τους προσφέρανε στο θέατρο έργα που τα χαρακτηρίζουν υψηλή έμπνευση, άρτια τεχνική και ανανεωτικές τάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή