1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μεγάλη γιορτή των κόμικς θα φιλοξενηθεί για πρώτη φορά αυτόν τον Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη. H προβλήτα του λιμανιού της πόλης θα γεμίσει σκίτσα, χρώματα και μουσική για το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς Θεσσαλονίκης που πραγματοποιείται από τις 25 Σεπτεμβρίου έως και την 1η Οκτωβρίου με τιμώμενη χώρα την Ισπανία. Τον κύκλο εκδηλώσεων διοργανώνει το περιοδικό «Γαλέρα» και το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Ναυτιλίας, του Ινστιτούτου Θερβάντες και της Ισπανικής Πρεσβείας. Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα;

Την έκθεση «Lanza en astillero» που παρουσιάστηκε στην Ισπανία το 2005 με κόμικς είκοσι πέντε Ισπανών δημιουργών βασισμένα σε κεφάλαια του Δον Κιχώτη (τα έργα δημιουργήθηκαν κατά παραγγελία της Castilla-La Mancha με αφορμή την επέτειο των 400 χρόνων από την έκδοση του «Δον Κιχώτη»). Επίσης τις εκθέσεις: των σκίτσων του Φωκίωνα Δημητριάδη για τον Δον Κιχώτη, δημοσιευμένα επί κατοχής στα «Αθηναϊκά Νέα» και των κόμικς του σημαντικού Ισπανού σεναριογράφου Felipe Cava από το «11M», ένα άλμπουμ έντεκα σχεδιαστών που καταπιάνεται με την πολύνεκρη επίθεση της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη. Παράλληλα θα παρουσιαστούν έργα των Miguel Brieva, MInguelanxo Prado, Πέτρου Ζερβού, Γιώργου Κωνσταντίνου και έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς με θέμα τον «Δον Κιχώτη».

Οι επισκέπτες του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κόμικς Θεσσαλονίκης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλίες και οπτικοακουστικές παρουσιάσεις από θεωρητικούς και δημιουργούς των κόμικς και του κινηματογράφου για τη σχέση του Δον Κιχώτη με τις απεικονίσεις του στα κόμικς και στο σινεμά, προβολές ελληνικών και ισπανικών ταινιών, συναυλίες κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή