Η Βαρντάλος με σκηνικό την Ακρόπολη

Η Βαρντάλος με σκηνικό την Ακρόπολη

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα σπάνιο σκηνικό, την Ακρόπολη, θα έχει η νέα ταινία της Νία Βαρντάλος, αφού το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε την άδεια για να πραγματοποιηθούν εκεί τα γυρίσματα της νέας δουλειάς της σταρ του «Γάμου α λα ελληνικά».

Η αυστηρότητα του ΚΑΣ σε ό,τι αφορά τη διάθεση του αρχαιολογικού χώρου για κινηματογραφικά γυρίσματα, έχει καμφθεί σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, με τελευταία αξιοσημείωτη τις σπονδυλωτές «Ιστορίες της Νέας Υόρκης» του 1989 και συγκεκριμένα το μέρος που σκηνοθέτησε ο Φράνσις Φορντ Κόπολα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η παραγωγή της ταινίας θα αρχίσει μέσα στον επόμενο μήνα. Πρόκειται για μια κωμωδία με αρχικό τίτλο «My life in ruins» (Η ζωή μου ερείπιο), όπου υπεύθυνοι για την παραγωγή είναι οι στενοί φίλοι της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού και σεναριογράφου, ο Τομ Χανκς και η ελληνικής καταγωγής σύζυγός του Ρίτα Γουίλσον.

Η ίδια ομάδα βρισκόταν πίσω και από την τεράστια εμπορική επιτυχία του «Γάμου α λα ελληνικά», που έφτασε να είναι η πιο επιτυχημένη ανεξάρτητη ταινία όλων των εποχών.

Στο «My life in ruins», η Νία Βαρντάλος πρωταγωνιστεί στον ρόλο μιας ξεναγού, που περιοδεύει με ένα γκρουπ τουριστών στους ελληνικούς αρχαιολογικούς χώρους και μπλέκεται σε κωμικές περιπέτειες.

Η ηθοποιός, που με το σενάριο του «Γάμου α λα ελληνικά» έφτασε στις υποψηφιότητες των Οσκαρ, επέμεινε για μήνες και κατάφερε να πείσει τα μέλη του ΚΑΣ να άρουν τις επιφυλάξεις τους για τη χρήση του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης. Αλλες περιοχές όπου θα πραγματοποιηθούν γυρίσματα είναι οι Δελφοί, η Επίδαυρος και η αρχαία Ολυμπία.

Ο Guardian σημειώνει επίσης δήλωση ανώνυμου στελέχους του υπουργείου Πολιτισμού, που αναφέρει ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004 και η συμβολή τους στον τουρισμό είχαν καθοριστική σημασία για τη χορήγηση της άδειας. «Τελικά, αποφασίστηκε ότι μια χολιγουντιανή ταινία που θα γυριστεί στις πραγματικές τοποθεσίες μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα προωθήσει τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και θα έχει μακρόχρονη ωφέλεια για τη χώρα», επισημαίνει η ανώνυμη πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή