Η Μ. Αλιφέρη στο Εθνικό Θέατρο

Η Μ. Αλιφέρη στο Εθνικό Θέατρο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Εθνικό Θέατρο θα παίξει φέτος η Μαρία Αλιφέρη (φωτο), πρωταγωνίστρια στο έργο του Μορίς Μέτερλινκ «Το γαλάζιο πουλί», που θα ανεβεί τέλη Οκτωβρίου στο Παιδικό Στέκι. Τη μετάφραση, τη διασκευή και τη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Κωστής Μεγαπάνος.

Ο Μέτερλινκ, βελγικής καταγωγής συγγραφέας που έζησε από το 1862 έως το 1949 και έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ, ξετυλίγει το όνειρο δύο μικρών παιδιών, του Τιλτίλ και της Μιλίτ, δίνοντας την ευκαιρία στους μεγάλους να ανακαλύψουν τον αθέατο κόσμο της ψυχής.

Το έργο ανεβαίνει για δεύτερη φορά από το Εθνικό Θέατρο. H προηγούμενη ήταν τον Δεκέμβριο του 1980, όταν «Το γαλάζιο πουλί» είχε ανεβεί σε σκηνοθεσία του Στέλιου Παπαδάκη. Στη φετινή παραγωγή του Εθνικού παίζουν επίσης οι Ολγα Πολίτου, Δημήτρης Αρώνης, Δημήτρης Μάριζας, Μίνα Χειμώνα, Σωτήρης Τζεβελέκος, Βίκυ Μαραγκάκη, Νίκη Σερέτη κ.ά. Τη μουσική της παράστασης έγραψε ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος. Τις χορογραφίες επιμελείται ο Δημήτρης Παπάζογλου, τα σκηνικά ο Γιώργος Γεωργίου και τα κοστούμια ο Σάββας Πασχαλίδης. Τη μουσική διδασκαλία των τραγουδιών, των οποίων τους στίχους έγραψε ο Κωστής Μεγαπάνος, κάνει η Μελίνα Παιονίδου, ενώ τους φωτισμούς θα φροντίσει ο Διονύσης Ευθυμιόπουλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή