Μπάρμπαρα Μέντες, ανά την Ελλάδα

Μπάρμπαρα Μέντες, ανά την Ελλάδα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα από τα αγαπημένα πρόσωπα του «Half Note Jazz Club», η Βραζιλιάνα τραγουδίστρια Μπάρμπαρα Μέντεζ επιστρέφει από σήμερα έως και την ερχόμενη Πέμπτη (2/11) στη σκηνή όπου ηχογράφησε το πρώτο live άλμπουμ της. Αμέσως μετά τις συναυλίες της στο «Half Note Jazz Club» η Μπάρμπαρα Μέντεζ θα εμφανιστεί στον χώρο «Νικόλας» (3/11) στον Βόλο και στη Λάρισα στον «Μύλο» (5/11).

H μουσική της είναι ποπ και σύγχρονη, βραζιλιάνικη και τζαζ, εθνική και world ταυτόχρονα. Διαθέτοντας μια φωνή με αίσθημα και εκφραστική δύναμη που θυμίζει την πλούσια μουσική κληρονομιά της πατρίδας της η Μπάρμπαρα Μέντεζ ξεκίνησε την καριέρα της από τα έξι της χρόνια, τραγουδώντας σε φεστιβάλ δίπλα στη μητέρα της, τη διάσημη τραγουδίστρια Marisa Rossi. Μπήκε όμως για τα καλά στο επάγγελμα στα δεκαοκτώ της, βάζοντας κυριολεκτικά φωτιά στα κλαμπ του Ρίο, μέχρι που διέκοψε προσωρινά την καριέρα της για να σπουδάσει Νομικά. Αυτό μέχρι τον Αύγουστο του 1996 οπότε πηγαίνει στη Νέα Υόρκη και το ταλέντο της αναγνωρίζεται ολοκληρωτικά. Ξεχωρίζει συνεχώς με τις εμφανίσεις της στα τζαζ κλαμπ ανά τον κόσμο, συμμετέχει σε ηχογραφήσεις, προσκαλείται σε διεθνή φεστιβάλ, παίζει πλάι σε ονόματα, όπως του Herbie Hancock, του Tito Puente, του Wayne Shorter κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή