ATZENTA

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Το έργο «Ντα» του Χιου Λέοναρντ έχει πρεμιέρα στο θέατρο «Βασιλάκου». Σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Μιχαλακόπουλος.

– «Τρελές γαζέλες σε ψηλά τακούνια» του Ζαν Μαρί Σεβρέ στο θέατρο «Γκλόρια» (σκην: K. Δαμάτης).

– «Ντον Τζοβάνι» του Μότσαρτ στο θέατρο «Ακροπόλ» της Λυρικής Σκηνής.

– Το βιβλίο του Κώστα Καλατζή «H οδοιπορία του Ιουλίου Καίσαρος» (εκδ. Ηλέκτρα) παρουσιάζεται στη Στοά του Βιβλίου (7.30 μ.μ.).

– Ελληνικής καταγωγής βετεράνους του σοβιετικού στρατού που πολέμησαν στο ρωσικό μέτωπο κατά των Ναζί (1941-45) τιμά το Ελληνικό Ιδρυμα Πολιτισμού στην Οδησσό.

ΣΑΒΒΑΤΟ

Με την ομιλία του καθηγητή Μιχαήλ Τσινισιζέλη («H διαχρονικότητα της ελευθερίας») θα γίνει ο επίσημος εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Μεγάλη Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (7 μ.μ.).

– Ολοκληρώνεται το 20ό Παγκόσμιο Συνέδριο για την έρευνα του χορού που διοργάνωσε το Θέατρο «Δόρα Στράτου» και το ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Λαϊκής Τέχνης στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Παλαιού Φαλήρου.

ΚΥΡΙΑΚΗ

Γκαλά όπερας με τη σοπράνο Anna Tomowa-Sintow στην Αίθουσα Φίλων του Μεγάρου Μουσικής (8.30 μ.μ.). Συμμετέχει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του Andreas Kowalewitz.

– «Ιστορίες του Γαλαξία» και «Σαλάτα από την Ασία». Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά στο Παιδικό Μουσείο (Κυδαθηναίων 14, Πλάκα, τηλ. 210-33.12.995).

ΔΕΥΤΕΡΑ

«Αναδρομή στο έργο Νεοελλήνων πολιτικών φιλοσόφων». Ομιλία του Παύλου N. Τζερμιά στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών Βούρου-Ευταξία (I. Παπαρρηγοπούλου 7, πλατεία Κλαυθμώνος, 7 μ.μ.).

– Εγκαίνια της έκθεσης «H κλοπή της ιστορίας. Μια έκθεση για την αρχαιοκαπηλία στην Ελλάδα, την Κύπρο και τον κόσμο» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νεμέας.

– Παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Λ. Βρεττού «Κώστας Καρυωτάκης, το εγκώμιο της φυγής» (εκδ. Γαβριηλίδης) στον «Ιανό» (Σταδίου 21, 8 μ.μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή