«Τσινετσιτά», στο ανανεωμένο θέατρο «Αλίκη»

«Τσινετσιτά», στο ανανεωμένο θέατρο «Αλίκη»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα εποχή εισέρχεται απόψε το θέατρο «Αλίκη». Με πολύ μεγαλύτερη σκηνή αλλά και 300 θέσεις λιγότερες, χάριν του εκσυγχρονισμού, θα υποδεχθεί τους πρώτους θεατές της «Τσινετσιτά», του νέου μιούζικαλ των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Είναι το πρώτο θέατρο του ανακαινισμένου συγκροτήματος του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (και νυν City Link), που τίθεται σε λειτουργία· ακολουθούν τις επόμενες εβδομάδες το «Παλλάς» και το «Μικρό «Παλλάς». Το «Αλίκη» έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο, επομένως οι επεμβάσεις όφειλαν να σεβαστούν τον αρχικό χαρακτήρα του μεσοπολεμικού καμπαρέ που πρωτολειτούργησε ως «Μαξίμ». Η αποκατάσταση έφερε στην επιφάνεια και ανέδειξε την αρχική επιγραφή που μπορείτε να τη δείτε στην είσοδο της Αμερικής, κάτω από τη νέα μαρκίζα του «Αλίκη». Στο φουαγιέ του θέατρου δημιουργήθηκε βιτρίνα με αναμνηστικά της Αλίκης Βουγιουκλάκη.

Στην «Τσινετσιτά» το γνωστό συγγραφικό δίδυμο σκηνοθετεί τη Μαρία Καβογιάννη και την Τζέσυ Παπουτσή, οι οποίες υποδύονται δύο ώριμες πόρνες που δοκιμάζουν την τύχη τους στην κινηματογραφική βιομηχανία της Ρώμης τη δεκαετία του ’50 ως κομπάρσοι. Τη μουσική και τα τραγούδια της παράστασης υπογράφει η Αφροδίτη Μάνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή