Τα βραβεία γελοιογραφίας

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περισσότερα από 1.100 σκίτσα, απ’ όλο τον κόσμο, πήραν μέρος στον 1ο Διεθνή Διαγωνισμό Γελοιογραφίας που διοργάνωσε το υπουργείο Πολιτισμού με τίτλο «Η γελοιογραφία, γέφυρα των πολιτισμών». Τετρακόσιοι δεκαπέντε καλλιτέχνες από 62 χώρες συμμετείχαν στη διοργάνωση, η οποία επισήμως ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας, όπου ο υπουργός Πολιτισμού απένειμε τα βραβεία και εγκαινίασε την ομότιτλη έκθεση.

Ο Osmani Simanca, γεννημένος στην Κούβα και πολιτογραφημένος Βραζιλιάνος πλέον, απέσπασε το πρώτο βραβείο· ο Βραζιλιάνος Dalcio Machado το δεύτερο, ενώ το τρίτο βραβείο ήταν ευρωπαϊκό με μια δόση Ελλάδας, αφού ο Robert Rousso είναι ελληνικής καταγωγής. Η κριτική επιτροπή επέδωσε επίσης 6 ισότιμους επαίνους σε καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, που δείχνουν το εύρος της συμμετοχής και τον πολυεθνικό της χαρακτήρα. Τους επαίνους μοιράστηκαν οι:

Αlessandro Gatto (Ιταλία), Dario Castillejos (Μεξικό), Florian Doru Crihana (Ρουμανία), Myung-Lae Nam (Νότια Κορέα), Cristobal Reinoso (Αργεντινή), Anatoliy Stakulov (Βουλγαρία). Στην έκθεση που εγκαινίασε χθες το βράδυ ο υπουργός Πολιτισμού παρουσιάζονται τα βραβευμένα έργα, οι έπαινοι και άλλα 150 έργα που πέρασαν στον β΄ γύρο στη διαδικασία επιλογής. Από τις 22 Δεκεμβρίου, η έκθεση θα μεταφερθεί αυτούσια στη Θεσσαλονίκη, στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Ολα ξεκίνησαν τις 3 Μαΐου 2006 (στη διάρκεια της Παγκόσμιας Ημέρας Τύπου), οπότε προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός στο υπουργείο Πολιτισμού. Στην κριτική επιτροπή από την Ελλάδα μετείχαν οι Μιχάλης Κουντούρης, Σπύρος Ορνεράκης, Αννα Καφέτζη, Μάριος Σπηλιόπουλος, Γιώργος Τσάρας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή