ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλεξη της αυστριακής ψυχαναλύτρια Sylvia Zwettler-Otte, στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής, με θέμα «Ο φόβος και η γοητεία του ασυνείδητου, η επανάσταση της ψυχανάλυσης στην ανθρώπινη πορεία».

– Το πρώτο μεγάλο ελληνο-ισπανικό λεξικό παρουσιάζεται στον «Ιανό» (Σταδίου 24) στις 7 μ.μ. από τους ανθρώπους που το δημιούργησαν.

– «Χαμηλές φωνές» στη λογοτεχνία έχει τίτλο το επιστημονικό συμπόσιο που διοργανώνει σήμερα και αύριο στο ΕΙΕ (Βασ. Κων/νου 48) η Σχολή Μωραΐτη.

– Αρχίζει το χριστουγεννιάτικο bazaar του ΕΛΙΑ (Αγίου Ανδρέου 4 & 5, Πλάκα). Στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1) στις 7 μ.μ. το ΕΛΙΑ και οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο παρουσιάζουν το έργο της Ελλης Παππά «Μικρογραφίες». Θα μιλήσουν Ελλη Παππά, Αλκη Ζέη, Στέλιος Κούλογλου.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Το Muse Festival φιλοξενείται μέχρι 3 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Τεχνών ACS στο Χαλάνδρι (Γαρυττού 53). Ενα αφιέρωμα στην τζαζ (υπό την ευρεία έννοια) και τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

– Στο Half Note (Τριβωνιανού 17, Μετς) ο σαξοφωνίστας Charles McPherson. Μέχρι 7/12.

– Η Γεωργία Βεληβασάκη σήμερα στον «Κόμη» (Λασκαράτου 15, Ανω Πατήσια) και την Κυριακή στο «Χίλιες και μία νύχτες» (Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή).

– Στο «Μικρό Κεραμικό» (Κεραμικού 56 και Μαραθώνος) ξεκινά η μουσική παράσταση «Μαρίνος Academy 2» με τον Γιώργο Μαρίνο, την Ηρώ και νέους καλλιτέχνες. Σε κείμενα Ρέππα-Παπαθανασίου.

– Οι ποιητές μελοποιούνται. Στο «Τσάι στη Σαχάρα», στις 10.30 μ.μ. (Λαοδικείας 18, Ιλίσια) με τον Δημήτρη Μαραμή και το νέο του δίσκο «Κυριακές μες στο χειμώνα». Εχει μελοποιηθεί ποίηση Καρυωτάκη, Πολυδούρη, Λαπαθιώτη, Αγρα, Παπανικολάου.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το έργο «Machinal» της Σόφι Τρέντγουελ, σε σκηνοθεσία Νικαίτης Κοντούρη, στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Με τη Μαρίνα Ψάλτη.

– Στην αίθουσα τέχνης E 31 Gallery η έκθεση βίντεο-art και γλυπτικής της Κατερίνας Κανά με τίτλο Dust. Στις 8 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή