Μπρανκούζι για παιδιά στο Μέγαρο

Μπρανκούζι για παιδιά στο Μέγαρο

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς μπορεί κανείς να φέρει σε επαφή ένα παιδί με τη μοντέρνα τέχνη; Στο ερώτημα αυτό αποπειράται να απαντήσει το Megaron Plus, το οποίο, σε συνεργασία με το Κέντρο Pompidu της Γαλλίας, διοργανώνει δια-δραστική έκθεση – εικαστικό παιδικό εργαστήρι των έργων ενός σημαντικού καλλιτέχνη, του Κονσταντίν Μπρανκούζι. Τίτλος της έκθεσης «H πέτρα που γίνεται πουλί» και ανοίγει σήμερα τις πύλες της στο κοινό. Στόχος της να φέρει τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών σε επαφή με τις βασικές αρχές της μοντέρνας τέχνης, δημιουργώντας ένα παιχνίδι μέσα στο χώρο, με τη βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού.

Ο ρουμανικής καταγωγής Κονσταντίν Μπρανκούζι (1876-1957) θεωρείται από τους θεμελιωτές της μοντέρνας γλυπτικής. Ακολούθησε τον δρόμο της απλής φόρμας μέσα από την αφαίρεση και δημιούργησε σειρές γλυπτών με αγαπημένο του θέμα την πτήση των πουλιών και την κίνησή τους στο χώρο. Κατά τη διάρκεια της ζωής του σμίλεψε πολλούς κόκορες και πουλιά, δίνοντάς τους πνοή μέσα από τα υλικά του, σε μια ποικιλία θεμάτων και σχημάτων.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη, πάντα με σειρά προτεραιότητας, ενώ προβλέπονται προγράμματα για μεμονωμένους επισκέπτες καθώς και ομαδικές επισκέψεις για σχολεία. Διάρκεια έκθεσης: έως 25 Ιανουαρίου 2007.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή