Πολύχρωμα εξώφυλλα και ασπρόμαυρες σελίδες

Πολύχρωμα εξώφυλλα και ασπρόμαυρες σελίδες

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ένα παιδί που μεγαλώνει στην Ελλάδα του 2006 τα παιδικά περιοδικά με κόμικς είναι ένας άγνωστος κόσμος. Θα πρέπει να ρωτήσουν τους γονείς τους (ή μήπως τον παππού και τη γιαγιά;) για να μάθουν ποιος ήταν ο Γιώργος Θαλάσσης, ο Τζιμ Ανταμς ο Μικρός Σερίφης του Τέξας, ο Υπεράνθρωπος, ο Σπίθας, ο Πεπίτο Γκονζάλες ή ο Ποκοπίκο. Οι φοβεροί και τρομεροί ήρωες των ελληνικών λαϊκών παιδικών περιοδικών πρωταγωνιστούν στην έκθεση «Μία Ιστορία στα Εξώφυλλα», που αποτυπώνει μια ολόκληρη εποχή λίγο πριν από την εισβολή της εικόνας στη μαζική ψυχαγωγία και εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στις 8 το βράδυ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ψυχικού (Ι. Κοκκώνη 15).

Εκατόν πενήντα πολύχρωμα εξώφυλλα και ασπρόμαυρες εσωτερικές σελίδες, καθώς και αυθεντικά τεύχη εποχής σε 15 ενότητες κατά είδος (ζούγκλες, περιπέτειες, αστυνομικά κ.ά.) συγκροτούν μια συναρπαστική ανθολογία των λαϊκών παιδικών περιοδικών που, γραμμένα και εικονογραφημένα από Ελληνες συγγραφείς και εικονογράφους αντίστοιχα, διέγραψαν την τροχιά της ακμής τους από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έως τη μαζική εισβολή των ξένων κόμικς. Το υλικό της έκθεσης προέρχεται εξ ολοκλήρου από τη συλλογή του δημοσιογράφου και συγγραφέα – ερευνητή στα παιδικά λαϊκά περιοδικά Γιώργου Βλάχου, ο οποίος επιμελήθηκε και τα κείμενα τεκμηρίωσης των εκθεμάτων. Η Πινακοθήκη λειτουργεί καθημερινά πλην Κυριακής και Δευτέρας (διάρκεια έκθεσης: έως 20 Ιανουαρίου).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή