Η επιθετική συμπεριφορά: μια ημερίδα

Η επιθετική συμπεριφορά: μια ημερίδα

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τα πρόσφατα, θλιβερά γεγονότα των τελευταίων μηνών (υπόθεση Αλεξ, βιντεοσκοπημένος βιασμός σε σχολείο στην Αμάρυνθο, οι φόνοι των πέντε κυνηγών), μια ημερίδα με θέμα την έξαρση της βίας στην ελληνική κοινωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική και επίκαιρη. Ετσι, την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου, και ώρα 11.30, στον χώρο τεχνών Βέροιας, οργανώνεται ημερίδα με τίτλο «H φύση και ο χαρακτήρας της επιθετικής συμπεριφοράς». Στόχος της ημερίδας δεν είναι μόνο η αναγνώριση των φαινομένων της βίας, η ενημέρωση και ο προβληματισμός, αλλά μέσα από γόνιμο διάλογο να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα σχετικά με μέτρα που πρέπει να παρθούν για το πρόβλημα της βίας.

Διοργανωτές είναι η Πνευματική και Ολυμπιακή Στέγη Δημητρίου Βικέλα Δήμου Βέροιας, η Διεύθυνση Β/βάθμιας Εκπαίδευσης N. Ημαθίας, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής και το Γραφείο Φυσικής Αγωγής -τομέας Ολυμπιακής Παιδείας- Καλλιπάτειρας. Εισηγητές θα είναι εξειδικευμένοι καθηγητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης: ο δρ Γ. Γρούιος, με θέμα «H βιολογική βάση της επιθετικής συμπεριφοράς» και ο δρ Χαρ. Τσορπατζούδης με θέμα «Οι ψυχοκινητικές πτυχές της βίας στο σχολείο». Συντονιστής θα είναι ο δρ I. Μουρατίδης, ενώ μετά τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή