ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Η Σεζάρια Εβόρα εμφανίζεται σήμερα και αύριο, στις 9 το βράδυ, στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18-20), με τραγούδια από τη νέα της δισκογραφική δουλειά και επιτυχίες που την καθιέρωσαν στο παρελθόν.

ΒΙΒΛΙΟ

Παρουσιάζεται στις 9 το βράδυ το βιβλίο του Πέτρου Τατσόπουλου, «Η καλοσύνη των ξένων», (εκδ. Μεταίχμιο), στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Σταδίου 24, Αθήνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Απόστολος Δοξιάδης, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Κώστας Μουρσελάς, ο Αρης Σφακιανάκης.

– Το νέο βιβλίο του Γιώργου Παπαχρήστου, «Μια στιγμή μόνο…», παρουσιάζεται στις 12 μ. μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου-Εντευκτηρίου «Κωστής Παλαμάς» (Ακαδημίας 48 & Σίνα). Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Θόδωρος Πάγκαλος, η Πέμυ Ζούνη, ο Χρήστος Χωμενίδης, ο Παύλος Τσίμας.

– «Νίκος Εγγονόπουλος: Μυθολογία» και «Ο ποιητής Νίκος Εγγονόπουλος» -Ημερολόγιο 2007 παρουσιάζεται στις 12.30 μ. μ. στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1, Αθήνα). Ομιλητές οι: Αγγελος Δεληβοριάς, Αλέξης Ζήρας, Σωτήρης Σόρογκας, Θανάσης Χατζόπουλος.

– Οι εκδόσεις Καστανιώτη και το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών με αφορμή την κυκλοφορία του νέου βιβλίου του Ροβήρου Μανθούλη, «Το ημερολόγιο του εμφύλιου διχασμού 1900-1974 – Ξένες επεμβάσεις, δικτατορίες, πόλεμοι και εμφύλιοι πόλεμοι», θα προβάλουν την ταινία «Ο ελληνικός εμφύλιος πόλεμος» του Ροβήρου Μανθούλη. Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση στην οποία θα συμμετάσχουν ο συγγραφέας και ο Στέλιος Κούλογλου.

– «Ελληνες του κόσμου-Χρυσοί Ολυμπιονίκες» είναι ο τίτλος της έκδοσης που παρουσιάζεται στις 12.30 το μεσημέρι στην αίθουσα λόγου της Στοάς του Βιβλίου (Αρσάκειο Μέγαρο, Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου, Αθήνα).

ΜΟΥΣΙΚΗ

Οι Human Touch εμφανίζονται στις 10.30 το βράδυ στο Cafe Αλάβαστρον (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο Γιώργος Κουρουπός σχολιάζει βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από την «Οδύσσεια» του Τζον Νοϊμάγιερ σε δική του σύνθεση στις 8.30 το βράδυ, στο θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι).