Η Αθήνα «ντύνεται» εορταστικά

Η Αθήνα «ντύνεται» εορταστικά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού της η Αθήνα, μεταμορφώνεται σε πόλη παιχνιδιού, χαράς και λάμψης. Με ένα καρουζέλ αντίκα, με Αϊ-Βασίληδες, με ειδικό εργαστήρι για ευχές και δώρα από μπαχάρια και μπαλόνια, με μουσικές από όλο τον κόσμο, με παραμυθάδες και μαγικά τρενάκια, η Αθήνα αλλάζει εικόνα για να υποδεχτεί τον καινούργιο χρόνο φιλοδοξώντας να αυξήσει και τους επισκέπτες της. Το Σύνταγμα, το Ζάππειο, η Πλατεία Κοτζιά, αλλά και η Κυψέλη, το Παγκράτι, το Θησείο και οι Αμπελόκηποι, θα γεμίσουν και χρώματα αλλά και γεύσεις και μυρωδιές τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Στην Πλατεία Συντάγματος, στη «γειτονιά του Αϊ-Βασίλη», τα γλυκόσπιτα φέτος θα βρίσκονται δίπλα σε ένα καρουζέλ 80 θέσεων, φτιαγμένο το 1886, ενώ στην ολοκαίνουργια και μαγευτική γειτονιά του Αϊ-Βασίλη θα μπει και το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης, που το αστέρι του θα ανάψει στις 14 Δεκεμβρίου. Η Πλατεία Κοτζιά θα μεταμορφωθεί σε «γειτονιά των ευχών» και θα φιλοξενήσει το Εργαστήρι και το Ταχυδρομείο των Ευχών, έτσι για να γράφουν και να στέλνουν όλοι, Αθηναίοι και περαστικοί, τις ευχές τους με ένα ειδικά τυπωμένο γιορτινό γραμματόσημο. Τα βράδια, η πλατεία θα γίνεται μουσική σκηνή, όπου μουσικά σύνολα θα παίζουν όλες τις μουσικές του κόσμου.

Στο Ζάππειο, στη «γειτονιά των παιδιών» θα στηθεί ένα διαφορετικό σκηνικό, με μια μεγάλη παιχνιδούπολη. Από μια τεράστια χριστουγεννιάτικη κάλτσα θα ξεπετάγεται το «εργαστήρι των δώρων», όπου τα παιδιά, μαζί με τους εκπαιδευτές, θα κατασκευάζουν κεριά και χριστουγεννιάτικα στολίδια από μπαχαρικά και μπαλόνια. Δίπλα θα βρίσκεται μια χιονοτσουλήθρα με πραγματικό χιόνι. Η δαπάνη όλων των εκδηλώσεων θα αγγίξει το εξίσου «φαντασμαγορικό» ποσό των 1,5 εκατ. ευρώ. Μέρος των χρημάτων αναμένεται να εξοικονομηθεί από την ενοικίαση των μικρών ξύλινων καταστημάτων στο Σύνταγμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή