«Απαγορευμένοι συνθέτες»

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι «Απαγορευμένοι Συνθέτες» είναι μια διαφορετική μουσική πρόταση γι’ αυτό τον Δεκέμβριο από την Καμεράτα. Συγκεκριμένα, έργα των Ερνστ Κρένεκ, Φραντς Σρέκερ, Καρλ Αμαντέους Χάρτμαν, Αλεξάντρ Τάνσμαν και Ερβιν Σούχολφ θα παρουσιαστούν από την Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Μυράτ, στις 11 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. H συναυλία αυτή εγκαινιάζει μια νέα σειρά «Μουσικές περιπέτειες και αποκαλύψεις» της Καμεράτα, με παρουσιάσεις έργων συνθετών που έζησαν και δημιούργησαν το πρώτο μισό του 20ού αιώνα, σε μια περίοδο έντονων πολιτικοκοινωνικών αλλαγών. Εβραϊκής καταγωγής οι περισσότεροι -πλην του Χάρτμαν- στα έργα τους συνοψίζουν όλα τα καλλιτεχνικά ρεύματα που επικράτησαν στο μουσικό προσκήνιο την περίοδο εκείνη. Ταυτόχρονα, αποτύπωσαν με τα έργα τους τις αισθητικές και υφολογικές αλλαγές που σημάδεψαν τον ταραχώδη και βίαιο 20ό αιώνα.

Σολίστ στην ξεχωριστή αυτή συναυλία θα είναι ο βιολονίστας Αντώνης Σουσάμογλου, η φλαουτίστα Μαριλένα Δωρή και ο πιανίστας Νίκος Περάκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή