ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ

Αφιέρωμα στον Ρολάν Πετί σήμερα, στις 8.30 το βράδυ, στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Τελευταία συναυλία της Σεζάρια Εβόρα στην Ιερά Οδό (Ιερά Οδός 18-20), στις 9 το βράδυ.

ΒΙΒΛΙΟ

«Ερις-έρωτας, αίμα-άμμος. Μια ιστορία, μια ζωή για το Μαρδοχαίο Φριζή είναι ο τίτλος του ιστορικού μυθιστορήματος της Αρτεμις Στασινοπούλου-Φριζή που παρουσιάζεται στις 8 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, Αθήνα). Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο βουλευτής Κώστας Σκανδαλίδης, ο φιλόλογος Βασίλειος Μάστορης, ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Ράγιου.

– Καταραμένος θησαυρός είναι ο τίτλος του μυθιστορήματος του Νίκου Κυριαζή που παρουσιάζεται στη 1 το μεσημέρι στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδας (Ακαδημίας 23, Αθήνα).

– Ο Μίμης Ανδρουλάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο «Θηλυκό πόκερ. Συμφέρον και συμπάθεια» στη 1 το μεσημέρι στο εστιατόριο Pasaji (Στοά Σπυρομήλιου, είσοδος από Βουκουρεστίου και Αμερικής). Θα χαιρετίσουν οι: Ντόρα Μπακογιάννη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Φώφη Γεννηματά και η επιχειρηματίας Τζίνα Μαμιδάκη.

ΠΟΙΗΣΗ

Μια βραδιά με την Αλεξανδρινή ποιήτρια Ολυμπία Καράγιωργα και τα «Φτερά του έρωτα» στις 9 μ. μ., στο Καλλιδρόμιο (Καλλιδρομίου 71 και Ζωσιμάδων 7, Εξάρχεια).

ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Παραμύθια και θρύλοι της Αμερικής με την Λίντα Γκόραμ θα ζωντανέψουν στις 11 το πρωί και στις 5 το απόγευμα, στην Αμερικανική Γωνιά της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης (Μασσαλίας 22, Κολωνάκι). Είσοδος ελεύθερη.

ΔΙΑΛΕΞΗ

Τροία: μύθος και πραγματικότητα είναι το θέμα της ομιλίας του Χρήστου Ντούμα στην Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία (Πανεπιστημίου 22) στις 6 το απόγευμα.

– Η Βενετία και η Νοτιοανατολική Μεσόγειος (15ος-19ος αιώνας). Συγκρούσεις και πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις είναι το θέμα της διάλεξης που δίνει στις 7 το απόγευμα η Φωτεινή Πέρρα, υποψήφια διδάκτωρ ιστορίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου στις εκδόσεις Περισκόπιο (Γ. Σεφέρη 8, Δάφνη).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή