Οι αναγνώστες επέλεξαν Ρέα Γαλανάκη

Οι αναγνώστες επέλεξαν Ρέα Γαλανάκη

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Φαναράκια με τα εξώφυλλα των έξι υποψήφιων βιβλίων υποδέχθηκαν όσους συγκεντρώθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη στο Κολωνάκι χθες το βράδυ για να ακούσουν ποιος απέσπασε το Βραβείο Αναγνωστών, που για 2η χρονιά διοργάνωσαν ο ΣΚΑΪ 100,3 και το ΕΚΕΒΙ. Ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος έκανε την σύνδεση μεταξύ των υποψήφιων βιβλίων και όσων βρέθηκαν στο μουσείο Μπενάκη, διαβάζοντας αποσπάσματα. Υστερα ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης του βραβείου από την Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια του ΕΚΕΒΙ και τον Αρη Πορτοσάλτε, διευθυντή του ΣΚΑΪ 100,3. Οι 3.949 αναγνώστες ψήφισαν και οι 1.574 από αυτούς επέλεξαν το βιβλίο της Ρέας Γαλανάκη «Βαθιά αμίλητα νερά» (Εκδόσεις Καστανιώτη) για το Βραβείο Αναγνωστών.

Εχει ήδη τιμηθεί με πάρα πολλά βραβεία η Ρέα Γαλανάκη (κρατικά -μυθιστορήματος και διηγήματος-, της Ακαδημίας, κ. λπ.). Πόσο διαφορετική είναι αυτή η βράβευση, ρωτήσαμε τη Ρέα Γαλανάκη: «Είναι μια εντελώς διαφορετική αίσθηση αυτό το βραβείο, ακριβώς γιατί προέρχεται από έγκυρο φορέα απευθύνεται στο πλατύ κοινό. Δεν νομίζω πως είναι ένα βραβείο που αφορά την εμπορικότητα του βιβλίου όσο την κρίση του κοινού και γι’ αυτό άλλωστε η καμπάνια του ΣΚΑΪ και του ΕΚΕΒΙ αυτό ακριβώς προέβαλλε. Είναι λοιπόν ένα βραβείο εμπιστοσύνης του κοινού προς ένα βιβλίο και τον συγγραφέα του. Μ’ αυτή την έννοια βρίσκω πολύ σημαντικό ότι μπορεί να υπάρξει μια άμεση ανταπόκριση ως προς το βιβλίο και πιστεύω πως είναι κάτι που θα πρέπει να συνεχιστεί με σοβαρότητα και κύρος», είπε στην «Κ» η βραβευμένη και από τους αναγνώστες, πλέον, συγγραφέας.

Οι αναγνώστες είχαν φέτος να επιλέξουν ανάμεσα σε έξι βιβλία και έξι συγγραφείς που έφτασαν στην τελική λίστα επιλογής. Η προτίμηση των αναγνωστών είναι η εξής:

Ρέα Γαλανάκη («Βαθιά αμίλητα νερά», Καστανιώτης) 1.574 ψήφοι, Κώστας Καρακάσης («Η αγάπη δεν έχει τέλος» Ψυχογιός) 1.319 ψήφοι, Μάνος Ελευθερίου («Η γυναίκα που πέθανε δυο φορές», Μεταίχμιο) 663 ψήφοι, Γιώργος Σκαμπαρδώνης («Πολύ βούτυρο στο τομάρι του σκύλου» Κέδρος) 188 ψήφοι, Πέτρος Μάρκαρης («Βασικός μέτοχος», Γαβριηλίδης) 131 ψήφοι και Χρύσα Δημουλίδου («Μην πυροβολείτε τη νύφη», Λιβάνης) 74 ψήφοι.

Να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι από τους αναγνώστες που συμμετείχαν προτίμησαν το site του ΣΚΑΪ 100,3 για να δηλώσουν την προτίμησή τους, ακολούθησαν τα sms μέσω κινητών και πολύ λιγότερα ήταν τα φαξ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή