H Εργατική Εστία στηρίζει το θέατρο

H Εργατική Εστία στηρίζει το θέατρο

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντική υποστήριξη προς τα θέατρα παρέχει το φετινό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με τη διανομή 450.000 δωρεάν εισιτηρίων, εκ των οποίων 370.000 για τη χειμερινή περίοδο. Ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν εκδηλώσει 80 θεατρικές σκηνές (οι 29 παιδικές), ενώ αίρονται κι ορισμένα εμπόδια για την απορρόφηση των δελτίων.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κ. Σ. Τσιτουρίδης, «δεν τίθεται ως προϋπόθεση για τη χορήγηση δωρεάν εισιτηρίων η μη ένταξη σε άλλο πρόγραμμα, όπως αυτό του κοινωνικού τουρισμού».

Ταυτοχρόνως, βελτιώνεται ο τρόπος διανομής των δελτίων και συντομεύεται ο χρόνος εξόφλησης προς τα θέατρα. H τιμή δελτίου θεάματος πλατείας δεν θα υπερβαίνει τα 13,50 ευρώ, ενώ για τις παιδικές σκηνές θα είναι 10,50 ευρώ. Συνολικά, το κονδύλι που θα διαθέσει η Εστία για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ανέλθει στο ποσό των 5.400.000 ευρώ.

Η διανομή θα αρχίσει την προσεχή Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, από τα Κέντρα Εργαζόμενης Νεότητας της Εστίας.

Οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και παραστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, καθώς και εκδηλώσεις του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.

Για τη θεμελίωση δικαιώματος συμμετοχής στο πρόγραμμα οι εργαζόμενοι πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:

– 100 ημέρες εργασίας το τρέχον έτος ή 50 ημέρες επιδοτούμενης ανεργίας.

– 50 ημέρες εργασίας (για τις άγαμες μητέρες) και 1.500 ένσημα για τους συνταξιούχους.

Στην ειδική εκδήλωση για την παρουσία του νέου προγράμματος μετείχαν και εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ενωσης Ελεύθερου Θεάτρου (K. Καρράς, B. Τσιβιλίκας, K. Δανδουλάκη, Θ. Καρακατσάνης).Χρ. Κοψινη

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή