Περί παιδείας διάλογος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διάλογο για τα επίκαιρα εκπαιδευτικά ζητήματα οργανώνει στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας η Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc στο θέατρο του Σχολείου (Ελ. Βενιζέλου 12Α, Πειραιάς) με συμμετοχή πανεπιστημιακών, εκπαιδευτικών και γνωστών συγγραφέων που έχουν κληθεί να συνομιλήσουν με τους μαθητές.

Οι εκδηλώσεις προβλέπουν, εκτός από τις προσκλήσεις συγγραφέων, και μια μεγάλη συζήτηση για αύριο. Χθες, έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης βιβλίου με συμμετοχή της συγγραφέως Ελένης Σαραντίτη, αλλά η βασική εκδήλωση διαλόγου γίνεται αύριο, ώρα 5.30 μ. μ. με γενικό τίτλο «Ποιότητα στην Παιδεία». Θα μιλήσουν οι Ν. Βιταντζάκης (μέλος του Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου), με θέμα «Ο ρόλος της οικογένειας, του σχολείου και της κοινωνίας στο μέλλον του παιδιού», Β. Μπελεσιώτης (διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης), με θέμα «Η Παιδεία – Η Γνώση – Η ποιότητα» και Θ. Παξινού (φιλόλογος της Ελληνογαλλικής Σχολής), με θέμα: «Πώς λειτουργεί η Παιδεία ως αντανάκλαση».

Οι υπόλοιπες εκδηλώσεις για την εβδομάδα συνεχίζονται με προσκλήσεις γνωστών συγγραφέων που συνομιλούν με τάξεις του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου. Αύριο, Τετάρτη, προσκεκλημένοι της Σχολής είναι οι συγγραφείς Μένης Κουμανταρέας (που θα μιλήσει με την Γ΄ Λυκείου) και Λίτσα Ψαραύτη. Την Πέμπτη, θα μιλήσουν με τα παιδιά οι συγγραφείς Λότη Πέτροβιτς – Ανρουτσοπούλου και Αντιγόνη Βλαβιανού, ενώ την Παρασκευή, 15 του μηνός, θα έρθουν στη Σχολή οι συγγραφείς Αγγελική Βαρελά, Γ. Αλβέρτης και Νίκος Παρίσης. Η Εκθεση Βιβλίου λειτουργεί καθημερινά στη Σχολή, στο θέατρο του Δημοτικού Σχολείου τα πρωινά (10 π. μ. – 2 μ. μ.) και τα απογεύματα (5 μ. μ. – 8 μ. μ.).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή