ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο τσελίστας Κρίστιαν Πολτέρα και η πιανίστα Πολίνα Λέσενκο σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής (Αίθουσα Δ. Μητρόπουλος, 8.30 μ. μ.) με έργα Σούμαν, Προκόφιεφ και Ραχμάνινοφ.

– Η Μελίνα Τανάγρη αρχίζει τις εμφανίσεις της από σήμερα (9 μ. μ.) και κάθε Τετάρτη μόνο στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

– Τραγούδια από τη Λατινική Αμερική με την Αγγελική Κοκκίνη, 10 μ. μ. («Μακάρι», Ζ. Πηγής 125).

ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το αφιέρωμα στον ιαπωνικό και σερβικό κινηματογράφο ολοκληρώνεται με τρεις προβολές στο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21) από τις 6.30 μ. μ.

ΟΜΙΛΙΕΣ

Η ετήσια διάλεξη Κ. Θ. Δημαρά δίνεται στις 7.30 μ. μ. στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών με προσκεκλημένη την καθηγήτρια Benedetta Craveri.

– «Μαργιανή και Βακτριανή: 50 χρόνια ανασκαφικών εργασιών στο Τουρκμενιστάν και στο Αφγανιστάν» είναι το θέμα της ομιλίας του δρος Βίκτωρος Σαρηγιαννίδη (Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, 7 μ. μ.).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Μεταφράζοντας τον Σαίξπηρ» είναι το θέμα της εκδήλωσης στο ΕΚΕΜΕΛ (Λυκαβηττού 2) με ομιλητές τη Χρ. Μπάμπου – Παγκουρέλη και τον Διονύση Καψάλη (8 μ. μ.).

– Η ανθολογία νεοελληνικού διηγήματος «Angelic & Black, Contemporary Greek Short Stories» (επιμ., μετ. David Conolly, εκδ. Cosmos) παρουσιάζεται στον «Ελευθερουδάκη» (Πανεπιστημίου 17), στις 7 μ. μ.

– Το βιβλίο του Κώστα Παντάζογλου «Η πατρίδα μου το Ουσάκ» παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, 7 μ. μ.

– Η ποιητική συλλογή του Κώστα Λάνταβου «Η δωρεά του κάμπου» (εκδ. Μεταίχμιο) παρουσιάζεται στο Θέατρο του Μύλου στη Λάρισα, 9 μ. μ.

ΕΚΘΕΣΗ

Με έργα από τον κύκλο «Λατρείας Τάματα» εγκαινιάζεται σε διάδρομο των φυλακών Κορυδαλλού με πρωτοβουλία του Δημήτρη Ταλαγάνη και οργάνωση της Unesco (Πειραιώς και Νήσων).

ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

Σπάνιες εκδόσεις, χάρτες, φωτογραφίες και χαρακτικά σε δημοπρασία του βιβλιοπωλείου Librairie Ancienne Cerat στο Athens Plaza, 6.30 μ. μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή