Μουσική πολυμορφία στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Μουσική πολυμορφία στο Μέγαρο Θεσσαλονίκης

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ισχνής κρατικής επιχορήγησης -δεν αναμένεται να ξεπεράσει την περσινή (1,5 εκατ. ευρώ) -θα είναι το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της ερχόμενης χρονιάς (2007) στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Παρά την οικονομική στενότητα η μουσική πολυμορφία χαρακτηρίζει το ρεπερτόριο του πρώτου εξαμήνου για το 2007 με κυρίαρχα γεγονότα τις παραστάσεις των μπαλέτων Μορίς Μπεζάρ και τη μοναδική συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κολωνίας.

Τον ερχομό του νέου έτους σηματοδοτούν δυο συναυλίες της χορωδίας London Community Gospel Choir (13 & 14/1) σ’ ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει γκόσπελ και σπιρίτσουαλ, των οποίων οι ρίζες βρίσκονται στην αφρικανική -κυρίως θρησκευτική-μουσική. Στο πλαίσιο της σειράς «Ελληνική Μουσική» εντάσσεται το αφιέρωμα στο συνθέτη Μιχάλη Γρηγορίου με τη Μαρία Φαραντούρη και το Δώρο Δημοσθένους (21/1). Τρεις παραστάσεις θα δώσει το μπαλέτο του Μορίς Μπεζάρ (26, 27 & 28 /1) μ’ ένα ανθολόγιο από γνωστές χορογραφίες του. Στη σειρά «Μεγάλες Ορχήστρες» περιλαμβάνεται η συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας της Κολωνίας υπό τη διεύθυνση του Μάρκους Στενζ (13/2). Ενα αφιέρωμα στο Νίνο Ρότα θα παρουσιάσει (24/2) η Συμφωνική Ορχήστρα του Βόλου που θα ερμηνεύσει το κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα σε μι ελάσσονα (1978) και Ναπολιτάνικα τραγούδια του συνθέτη. Μια βραδιά με μουσική δωματίου θα παρουσιάσει (1/3) ο Δημήτρης Σγούρος (πιάνο) και ο Χρίστος Γαλιλαίας (βιολί) ενώ τρεις παραστάσεις θα δώσει και το Lines Ballet (9, 10, 11/3) με χορογραφίες του ιδρυτή του Αλόνζο Κινγκ. Πανηγυρική συναυλία θα πραγματοποιηθεί 24 Μαρτίου με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα προγραμματίζεται το έργο Στάμπατ Μάτερ του Ντβόρζακ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του Αλκη Μπαλτά. Η σεζόν κλείνει αργά (29 Ιουνίου) με την εναρκτήρια τελετή του 5ου συνεδρίου της Ελληνικής Ενωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση που έχει τίτλο «Μουσική παιδεία και αναζήτηση Πολιτισμικής ταυτότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή