Ας ψάξουμε το Αστρο μέσα μας

Ας ψάξουμε το Αστρο μέσα μας

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηταν άραγε κομήτης, σουπερνόβα, μετεωρίτης ή βολίδα; Μήπως ισχύει η διατύπωση του Κέπλερ, πως επρόκειτο για συζυγία πλανητών; Γιατί καμία επιστημονική θεωρία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ή να απορριφθεί έως σήμερα για το Αστρο των Χριστουγέννων; Αυτά τα ερωτήματα επιχειρεί να διερευνήσει για το κοσμικό φαινόμενο που οδήγησε τους τρεις Μάγους στον νεογέννητο Χριστό η νέα παράσταση που παρουσίασε την περασμένη Τρίτη το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

«Το Αστρο των Χριστουγέννων» -η χριστουγεννιάτικη παράσταση, η οποία απευθύνεται κυρίως στα παιδιά και θα προβάλλεται κατά τη διάρκεια των εορτών- είναι επανέκδοση της παλιότερης ταινίας που πρωτοπαρουσιάστηκε στο παλιό πλανητάριο. «Ούτε έχει σημασία αν ήταν ή όχι αστρικό φαινόμενο, ούτε υπήρξε ούτε υπάρχει. Μην το ψάχνετε στον ουρανό, λοιπόν, αλλά μέσα σας», είπαν στον πρόλογό τους οι αστροφυσικοί Δανέζης και Θεοδοσίου απευθυνόμενοι στα παιδιά που είχαν κατακλύσει την αίθουσα.

Αφορμής δοθείσης, πάντως, ο διευθυντής του Πλανηταρίου Διονύσης Σιμόπουλος παρέδωσε στον εκατομμυριοστό θεατή του Πλανηταρίου, στη μικρή Ευτυχία, την κάρτα που δίνει σε εκείνη και την αδελφή της τη δυνατότητα απεριόριστης πρόσβασης στον χώρο, εφ’ όρου ζωής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή