Οι αλλες Ταινιες

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Οι ζωές των άλλων» (***). Γερμανικό μελόδραμα χαμηλών τόνων, το οποίο εξυφαίνεται σε ένα καμβά πολιτικού θρίλερ. Η ιστορία διαδραματίζεται στην πάλαι ποτέ Γερμανική Λαϊκή Δημοκρατία πέντε χρόνια πριν από την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας άκαμπτος πράκτορας της Στάζι, ο οποίος μεταμορφώνεται εσωτερικά καθώς παρακολουθεί νυχθημερόν έναν διάσημο θεατρικό συγγραφέα που κινείται στις παρυφές του κύκλου των αντιφρονούντων.

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ ανασυνθέτει τη ζοφερή ατμόσφαιρα της εποχής, τονίζοντας περισσότερο το μελοδραματικό στοιχείο. Ισως θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον ένα καθαρόαιμο πολιτικό θρίλερ γύρω από τους μηχανισμούς της παντοδύναμης Στάζι. Μεγάλο ατού της ταινίας είναι η ερμηνεία του Ούρλιχ Μίε στο ρόλο του ασφαλίτη που εξανθρωπίστηκε.

«Fast food nation» (**). Φλύαρη προσπάθεια του σκηνοθέτη Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ να σκιαγραφήσει μια εικόνα της σημερινής Αμερικής, έχοντας ως οδηγό τη φράση «είμαστε ό, τι τρώμε». Το «Fast food nation» θα μπορούσε σχηματικά να περιγραφεί ως η ιστορία ενός… χάμπουργκερ, του Big One που έχει ανεβάσει στα ύψη τις πωλήσεις μιας αλυσίδας φαστ φουντ. Στην ταινία όλα αρχίζουν έπειτα από μια εργασία φοιτητών, στην οποία αποκαλύπτεται πως στο κρέας των μπιφτεκιών που χρησιμοποιεί η αλυσίδα φαστ φουντ, υπάρχουν περιττώματα των ζώων. Ο πρόεδρος της εταιρείας στέλνει τον επικεφαλής του μάρκετινγκ σε μια περιοχή του Κολοράντο, όπου βρίσκεται μια κάθετη βιομηχανία κρέατος (εκτροφεία, σφαγεία, εργοστάσιο τυποποίησης), η οποία προμηθεύει την αλυσίδα. Παράλληλα, παρακολουθούμε την ιστορία μιας παρέας Μεξικανών λαθρομεταναστών που εργάζονται στη βιομηχανία κρέατος και την ιστορία μιας νεαρής, η οποία παρατάει τη δουλειά της ως ταμίας σε ένα φαστφουντάδικο και γίνεται ακτιβίστρια. Παίζουν: Κρεγκ Κινίαρ, Καταλίνα Σαντίνο Μορένο, Ιθαν Χοκ, Λουίς Γκάζμαν.

«Εragon» (*) Ενα αγόρι γίνεται ο Εκλεκτός για να οδηγήσει τις δυνάμεις του Καλού εναντίον των δυνάμεων του Σκότους. Σύντροφός του σε αυτή την περιπέτεια είναι ένας ιπτάμενος δράκος.

«Θα σου κόψω το κεφάλι» (x) Μείγμα μαύρης κωμωδίας και σπλάτερ, με αφορμή το γουίκεντ μιας ομάδας πλασιέ όπλων σε ένα δάσος της Ρουμανίας.

«Ζidane: πορτρέτο του 21ου αιώνα» (**). Μια ταινία για λάτρεις του Γκοντάρ που λατρεύουν το ποδόσφαιρο. Αντισυμβατική καταγραφή ενός αγώνα της Ρεάλ με τη Βιγιαρεάλ. Πρωταγωνιστής δεν είναι η μπάλα, αλλά ο σταρ Ζινεντίν Ζιντάν (με τις σιωπές του) πίσω από την μπάλα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή