The Holiday ***

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρομαντική κομεντί

Σκηνοθεσία: Νάνσι Μέγιερς

Πρωταγωνιστούν: Κάμερον Ντίαζ, Κέιτ Γουίνσλετ, Τζουντ Λο, Τζακ Μπλακ, Ιλάι Γουάλας, Ρούφους Σιούελ, Εντουαρντ Μπερνς.

Αυτό που περιμένει ο θεατής από μια ρομαντική κομεντί, δεν είναι η αληθοφάνεια, αλλά να τον κάνει να νιώσει ευχάριστα, τρυφερά, να αισθανθεί ότι αυτό που συμβαίνει θα μπορούσε να γίνει και στην πραγματικότητα. Αυτό το καταφέρνει η Νάνσι Μέγιερς με την καλύτερη μέχρι τώρα ταινία της. Το «The Holiday» είναι το είδος της ταινίας που απολαμβάνουν σαν λιχουδιά τα ζευγάρια και εκείνοι που θέλουν να γίνουν ζευγάρια. Ομως, ταυτόχρονα, η Μέγιερς φτιάχνει μια ιστορία με καλογραμμένους χαρακτήρες, έξυπνους διαλόγους με ατάκες που μένουν, αλλά και πολλές σινεφιλικές αναφορές στις ταινίες του Πρέστον Στέρτζες και του Χάουαρντ Χοκς.

Χωρίς να σημαίνει ότι η Μέγιερς διαθέτει τη φινέτσα και την ευφυΐα του Χοκς, έχει μπορέσει να στήσει μια ταινία με δύο ρομαντικές ιστορίες στη συσκευασία της μιας ταινίας, με καλούς ηθοποιούς, ωραίες τοποθεσίες και χριστουγεννιάτικη τρυφερή ατμόσφαιρα. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δύο απογοητευμένες από τον έρωτα νεαρές γυναίκες, η Αμερικανίδα δημιουργός κινηματογραφικών τρέιλερ Αμάντα (Κάμερον Ντίαζ) και η Αγγλίδα δημοσιογράφος με ειδίκευση στους γάμους Αϊρις (Κέιτ Γουίνσλετ), άγνωστες μεταξύ τους, αποφασίζουν να ανταλλάξουν σπίτια για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές και να μείνουν μόνες και κυρίως χωρίς άντρες. Ομως ο έρωτας και οι άντρες θα τις βρούνε, επειδή στο σινεμά (και μερικές φορές και στη ζωή) οι ευχάριστες εκπλήξεις έρχονται ακόμη και όταν δεν τις θέλεις. Η Αμάντα, αφού ξεπεράσει τους εφιάλτες της (βλέπει συνεχώς τα στραβά της ζωής της σαν τρέιλερ), θα γνωρίσει τον αδελφό της Αϊρις, ενώ η Αγγλίδα δημοσιογράφος θα συναντήσει ένα συνθέτη, αλλά θα γίνει φίλη και με έναν ηλικιωμένο σεναριογράφο της χρυσής εποχής του Χόλιγουντ (Ιλάι Γουάλας). Οι συζητήσεις τους για τον δυναμισμό των παλιών σταρ και την ανάγκη της Αϊρις να γίνει πρωταγωνίστρια στη ζωή της, είναι ένα από τα πιο ωραία στοιχεία της ταινίας.

«Μου αρέσει το γλυκανάλατο. Θέλω να μπει στη ζωή μου», λέει η Αϊρις σε κάποιο σημείο. Και παρότι το «The Holiday» δεν είναι η πιο γλυκανάλατη ρομαντική κομεντί, ο θεατής θα πρέπει να μπορεί να αφήσει λίγο χώρο γι’ αυτήν τη γεύση. Θα κάνει και την ταινία πιο απολαυστική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή