Μουσικές από την Αφρική

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τι θα λέγατε για ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ με χρώμα και μουσικές από την Αφρική; Τη Δευτέρα 25 Δεκεμβρίου η Astra («Gagarin», Λιοσίων 205) οργανώνει το Afro Fest 2006, μια γιορτή αφιερωμένη στην πλούσια μουσική παράδοση της μαύρης ηπείρου.

Καλλιτέχνες όπως ο African China, από τους γνωστότερους σύγχρονους εκπροσώπους της ρέγκε μουσικής, η Lady Erosion, σταρ της Νιγηρίας, ο Big Matata από την Κένυα και οι Makosa από το Κονγκό μεταξύ άλλων, θα ξεδιπλώσουν στη σκηνή τον δυναμισμό, τη φαντασία, τον λυρισμό, την πολυφωνία της αφρικανικής μουσικής.

Αξίζει να σταθούμε ιδιαίτερα σε δύο από τους καλλιτέχνες του Afro Fest. Ο ένας είναι ο African China, κατά κόσμον Chinagorom Onuoha. O Νιγηριανός μουσικός έδειξε από μικρός το ταλέντο του στη μουσική και τον χορό και αν και ξεκίνησε την καριέρα του θαυμάζοντας τον Μάικλ Τζάκσον, στην πορεία οι ουσιαστικές επιρροές του προήλθαν από τον Μπομπ Μάρλεϊ, τον Φέλα Κούτι, τον Ματζέκ Φασέκ. Το ιδιαίτερο στοιχείο στα τραγούδια του είναι ο στίχος που γίνεται μέσο καταγγελίας της έντονης βίας, της πολιτικής αστάθειας, της διαφθοράς και της έλλειψης ουσιαστικών αξιών που είναι τα βασικά στοιχεία της καθημερινότητας στη Νιγηρία. Η δεύτερη παρουσία που ξεχωρίζει στο Afro Fest είναι η Lady Erosion, ερμηνεύτρια που έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική πλάι στον κορυφαίο Αφρικανό καλλιτέχνη Sir Victor Uwaifo. Το άλμπουμ που ηχογράφησαν μαζί με τίτλο «Giodogiodo» περιέχει παλιά τραγούδια του Uwaifo τα οποία μπολιάστηκαν με σύγχρονους ήχους και έκαναν τεράστια επιτυχία. Το Afro Fest όμως, δεν θα εξαντληθεί μόνο στη μουσική, καθώς δύο χορευτικά συγκροτήματα από τη Νιγηρία θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ για όσους… πεινάσουν θα υπάρχουν γεύσεις από την κουζίνα της μαύρης ηπείρου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο: 210-85.47.600.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή