Σαραμάγκου με παραμύθι στην Πάτρα

Σαραμάγκου με παραμύθι στην Πάτρα

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μ’ ένα παραμύθι και μια παραμυθένια παράσταση φτάνει στην Πάτρα Πολιτιστική Πρωτεύουσα τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου ο Πορτογάλος νομπελίστας συγγραφέας Ζοζέ Σαραμάγκου. Στις 8 το βράδυ της Δευτέρας, το Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών θα φιλοξενήσει τη μουσική παραγωγή που έκανε πρεμιέρα στη Ρώμη το 2004 και περιλαμβάνει το βιβλίο του Σαραμάγκου «Το μεγαλύτερο λουλούδι του κόσμου» (στα ελληνικά μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Καστανιώτης»).

Στην Πάτρα, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα συνοδεύει αυτή την παραγωγή που είναι μια σύνθεση παραμυθιών, τα οποία ενέπνευσαν τον συνθέτη Εμίλιο Αραγκόν. Πρόκειται για το «Μολυβένιο Στρατιωτάκι», του Αντερσεν, «Το Μεγαλύτερο λουλούδι του Κόσμου» του Ζ. Σαραμάγκου, την «Ιστορία του Μπαρμπάρ» του Ζαν ντε Μπρυνόφ, και τον «Υπέροχο Αυλητή» του Χοσέ Μερίνιο. Το κοινό της Πάτρας και οι δημοσιογράφοι των αθηναϊκών εντύπων που θα κατηφορίσουν στην Πάτρα τη Δευτέρα θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στην πρώτη του επίσκεψη στην Ελλάδα τον Πορτογάλο αιρετικό συγγραφέα και θα απολαύσουν ένα θέαμα και ακρόαμα για μικρούς και μεγάλους, με «συντελεστές» τα τέσσερα παραμύθια και την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή