Εκθεση γλυπτών Χρ. Καπράλου

Εκθεση γλυπτών Χρ. Καπράλου

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, το Τελλόγλειο Ιδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ έβαλε τη σφραγίδα του μέσα από ποικιλόμορφες εκδηλώσεις που δεν περιορίζονται μόνο στις σπουδαίες συλλογές του. Με προσανατολισμό τη διάδοση της τέχνης στις ευρύτερες κοινωνικές ομάδες και την εκπαίδευση μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση, δρομολογήθηκαν και οι εκδηλώσεις για το πρώτο εξάμηνο του 2007, που παρουσίασαν χθες μέλη του Δ. Σ. του Ιδρύματος.

Το φετινό εικαστικό πρόγραμμα ανοίγει πανηγυρικά στις 27 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος θα αναγορευθεί επίτιμος πρόεδρος του Τελλόγλειου Ιδρύματος και στη συνέχεια θα εγκαινιάσει την έκθεση έργων γλυπτικής του Χρήστου Καπράλου. Γλυπτά έργα σε ξύλο θα παρουσιαστούν δίπλα σε γύψινα εκμαγεία αριστουργημάτων της αρχαιότητας από τα οποία εμπνεύστηκε ο σπουδαίος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα. Ακολουθεί η έκθεση «Ενδυμα-Θεάτρου-Μεγέθυνση στο Αφανές» (9/2) με θεατρικά κοστούμια από παραστάσεις που άφησαν εποχή στο Εθνικό Θέατρο καθώς και μια σειρά φωτογραφιών του Ηλία Ηλιάδη. Η έκθεση αναδεικνύει την εικαστική δύναμη του θεατρικού ενδύματος που σχεδίασαν σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Τον «Αγνωστο κόσμο των χάλκινων νομισμάτων» αποκαλύπτει η τρίτη έκθεση του Τελλόγλειου με 500 χάλκινα νομίσματα από τα μέσα του 5ου π. Χ. αιώνα ώς την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους. Μια μικρή μπιενάλε αρχιτεκτονικής συνθέτουν οι τρεις εκθέσεις των αρχιτεκτόνων (Αλέξανδρου Τομπάζη, Ορέστη Δουμάνη, Δημήτρη και Σουζάνας Αντωνακάκη) που διοργανώνει τον Απρίλιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το Τελλόγλειο συμμετέχει στην 1η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, ενώ τον Σεπτέμβριο η έκθεση φωτογραφίας απεικονίζει την ελληνική μετανάστευση στη Γερμανία στις δεκαετίες ’60 και ’70. Τις εκθέσεις του εξαμήνου πλαισιώνουν οι καθιερωμένες πλέον εκδηλώσεις του ιδρύματος (σεμινάρια κινηματογράφου, πειραματικά εργαστήρια για παιδιά, αφιερώματα στα επαγγέλματα και στα γεύματα) που προσείλκυσαν διαφορετικές κοινωνικές ομάδες και ανέδειξαν νέους τρόπους προσέγγισης του κοινού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή