Καναδική υποστήριξη για μάρμαρα

Καναδική υποστήριξη για μάρμαρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Καναδοί ανανεώνουν την εκστρατεία τους υπέρ της επιστροφής στην Ελλάδα των Μαρμάρων του Παρθενώνα. «Με την ολοκλήρωση του Νέου Μουσείου Ακρόπολης το 2007 δεν θα υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία για τη μη επιστροφή των Μαρμάρων», δήλωσε ο Στιβ Αστον, πρόεδρος της Καναδικής Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα. Ο Στιβ Αστον, ο οποίος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στην Αθήνα (όπου είδε τις εργασίες προόδου στο Μουσείο Ακρόπολης), είπε επίσης ότι υπάρχει αυξανόμενη υποστήριξη για την υπόθεση της επιστροφής ακόμη και μέσα στη Βρετανία.

Η Καναδική Επιτροπή θα ενισχύσει τις προσπάθειες της αντίστοιχης Διεθνούς Επιτροπής. «Η θέση μας είναι σαφής», είπε ο Αστον, ο οποίος είναι υπουργός στην επαρχία της Μανιτόμπα. «Πιστεύουμε ότι τα Μάρμαρα πρέπει να επιστραφούν στην Ελλάδα όπου ανήκουν. Η εκστρατεία της θα συνεχιστεί. Είτε χρειαστούν έξι μήνες είτε 60 χρόνια το όνειρό μας για την επιστροφή των Μαρμάρων δεν θα πεθάνει ποτέ». Η εκστρατεία των Καναδών εγκαινιάστηκε το 2000 και συνοδεύτηκε από ψήφισμα που προκάλεσε τη δημοσιότητα. Το 2000 ο βουλευτής Τζον Κάνις υιοθέτησε ένα σύνθημα υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων, το οποίο αργότερα ενέκρινε το Κοινοβούλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή