Γέμισε μια ακόμη αίθουσα

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή, όμως για ακόμη μια φορά ο Ντίνος γέμισε μια κινηματογραφική αίθουσα», είπε ο συγγραφέας της έκδοσης, Μάκης Δελαπόρτας. Η αίθουσα του Odeon Starcity, κατάμεστη. Στην οθόνη, το εξώφυλλο του πολυτελούς λευκώματος. Ο φακός δεν θα μπορούσε να συλλάβει πιο εύστοχα το βλέμμα του… Ντίνου Ηλιόπουλου, του «κλόουν που έπεσε από το φεγγάρι…», (εκδόσεις Ορφέας), μια ξεχωριστή έκδοση που περιέχει και dvd με μια ταινία-ντοκουμέντο, με προσωπικές στιγμές και αποσπάσματα από φιλμ, παραστάσεις, συνεντεύξεις, «όλη η ζωή του Ντίνου», όπως την γνωρίσαμε πρώτοι προχθές το βράδυ, όπως θα την διαβάσουμε μέσα σε 303 σελίδες. Στην πρώτη σειρά, η οικογένεια, η Χίλντα Ηλιοπούλου, η σύντροφος της ζωής του και οι δύο κόρες του, η Ευίτα και η Χίλντα. Η Ευίτα είπε πως «είναι ένα μνημόσυνο η σημερινή βραδιά, πέντε χρόνια χωρίς τον μπαμπά», ενώ η μικρότερη κόρη του Χίλντα συμπλήρωσε «πως ο μπαμπάς είναι τώρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό το βιβλίο. Είναι ευτυχισμένος».

Ο Νίκος Κούνδουρος χαιρέτισε τον Ντίνο Ηλιόπουλο «τον τραγικό κωμικό που βρίσκεται στον παράδεισο», ενώ η Νόνικα Γαληνέα θυμήθηκε τις κοινές τους εμφανίσεις στο θέατρο. Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου μίλησε με σεμνότητα για τον ηθοποιό-μύθο που ενέπνευσε και εμπνέει όλους τους νεότερους ηθοποιούς. «Πολλοί έλεγαν ότι ο Ντίνος Ηλιόπουλος θύμιζε τον Τζακ Λέμον, τον Πίτερ Σέλερς, τον Ντάνι Κέι. Εγώ θα πω ότι όλοι θύμιζαν τον Ντίνο», είπε ο Γιώργος Λαζαρίδης. Η Ζωζώ Σαπουντζάκη θα ήθελε να τον ακούσει «μια φορά θυμωμένο», ο Μίμης Πλέσσας τον γνώρισε από την οθόνη, η Μαίρη Λίντα είπε πως «ήταν όλο μέλι, γλύκα», ενώ η Κική Σεγδίτσα μίλησε για «μια προσωπικότητα που φοβόμουν να πλησιάσω» και ο Βαγγέλης Πλοιός «για έναν άνθρωπο με υπομονή, επιμονή και ήθος». Η Χίλντα Ηλιοπούλου, ως κόρη και συνάδελφος του διάσημου πατέρα της, έκλεισε τη βραδιά: «Θυμάμαι μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις στο Ηρώδειο. Οι θεατές τον χειροκροτούσαν όρθιοι επί 20 λεπτά. Ο μπαμπάς ήταν μύωπας, δεν έβλεπε χωρίς τα γυαλιά του. Επαιζε τον «Πλούτο» του Αριστοφάνη. Στη μεταμόρφωση ξέχασε να φορέσει τα γυαλιά του κι όμως κινήθηκε με άνεση στη σκηνή. Αυτό σημαίνει ηθοποιός».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή