Συνθέσεις για σόλο κιθάρα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κομμάτια για σόλο κιθάρα που ερμηνεύει ο νέος σολίστας Σπύρος Χριστόγλου περιλαμβάνει το νέο cd του συνθέτη Κώστα Μυλωνά (εκδόσεις Καθρέφτης). Εκτός από τις δύο etudes που ανήκουν στη φόρμα «Μουσικές στιγμές», πρόκειται για συνθέσεις σύντομες, απλές, που χαρακτηρίζονται από μια αίσθηση μουσικής ελευθερίας. Σκοπός του Κώστα Μυλωνά είναι να απευθυνθεί σε ένα ευρύτερο κοινό και ιδιαίτερα εκείνο, όπως σημειώνει, που είναι εγκλωβισμένο στην κυριαρχία του τραγουδιού, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει αναγορευτεί ως η μόνη μουσική πραγματικότητα στον τόπο μας.

Το cd προλογίζουν οι συνθέτες: Κ. Καπνίσης, Μ. Πλέσσας, Κ. Κλάββας και ο κιθαρίστας Β. Μπουντούνης. Οπως σημειώνει ο Κ. Μυλωνάς: «Στις μέρες μας το μουσικό τοπίο είναι αρκετά ακαθόριστο και θολό. Από τη μία, μας κατακλύζει η υπερπαραγωγή φτηνών υποπροϊόντων μιας ανενδοίαστης μουσικής βιομηχανίας με μοναδικό σκοπό το κέρδος και απ’ την άλλη μας απελπίζει το γεγονός ότι οι περισσότεροι λόγιοι συνθέτες μας έχουν πάρει διαζύγιο από το συναίσθημα (…). Ας θεωρηθεί λοιπόν ότι τα κομμάτια αυτά είναι μια προσπάθεια να γεφυρωθεί το μεγάλο μουσικό χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στον λαϊκισμό και τον ελιτισμό που είναι, στην ουσία, οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή