Οι αλλες ταινιες

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Strings, το νήμα της ζωής» (***). Ενα σκοτεινό παραμύθι για μεγάλα παιδιά και ενήλικες, που αντί για ηθοποιούς έχει ξύλινες μαριονέτες στους ρόλους του. Ο βασιλιάς μιας φανταστικής χώρας, του Εμπαλον, αυτοκτονεί μην μπορώντας να βαστάξει το βάρος των ενοχών, επειδή έμπλεξε τη χώρα σε μακροχρόνια βεντέτα με τους γείτονές της. Πριν από τον μοιραίο επίλογο της ζωής του αφήνει ένα γράμμα στον γιο του, στο οποίο εξηγεί τους λόγους της αυτοκτονίας του και του ζητάει να κάνει το παν για να έρθει η ειρήνη. Ομως, ο σατανικός αδελφός του βασιλιά αυτόχειρα έχει διαφορετικά σχέδια για το μέλλον του Εμπαλον… Το «Strings» είναι μια εξαιρετική δουλειά, από τις λεπτομέρειες στα πρόσωπα, στα μέλη και την κίνηση των μαριονετών, μέχρι τους φωτισμούς και μπαρόκ ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει το ύφος της ταινίας. Σκηνοθετήθηκε από τον Δανό Αντερς Ρόνοου Κλάρλουντ.

«Σάρλοτ η αραχνούλα» (***) Μια καλοφτιαγμένη μεταφορά του παιδικού βιβλίου του Ε. Μπ. Γουάιτ από τον Γκάρι Γουίνικ, με την ιστορία ενός κοριτσιού που αποφασίζει να σώσει ένα γουρουνάκι από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Παίζει η Ντακότα Φάνινγκ και ακούγονται οι φωνές των: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρόμπερτ Ρέντφορντ, Οπρα Γουίνφρεϊ.

«Ο Αρθουρ και οι Μινιμόι» (**) Συνδυασμός ζωντανής δράσης και animation στην ταινία του Λικ Μπεσόν, με την ιστορία ενός αγοριού που προσπαθεί να σώσει την περιουσία της γιαγιάς του. Παίζουν ο Φρέντι Χάιμορ και η Μία Φάροου. Προβάλλεται μόνο σε μεταγλωττισμένη βερσιόν.

«Το σκυλί που σταμάτησε τον πόλεμο» (*). Καναδική οικογενειακή περιπέτεια, η οποία γυρίστηκε το 1984 από τον Αντρέ Μελανσόν και μοιάζει με αδιάφορη ρεπλίκα του «Πολέμου των κουμπιών». Τις μέρες των διακοπών των Χριστουγέννων, τα παιδιά μιας μικρής πόλης χωρίζονται σε δυο στρατόπεδα και αρχίζουν να παίζουν πόλεμο.

«Μικρόπολις» (**). Γαλλικό ντοκιμαντέρ γυρισμένο από τον Φιλίπ Καλντερόν. Σε μια γωνιά της αφρικανικής σαβάνας υψώνεται ένας χωμάτινος πύργος, ο οποίος στεγάζει μια αποικία τερμιτών. Μετά μια φυσική καταστροφή έρχεται ο πόλεμος: Μια γειτονική εχθρική αποικία σαρκοβόρων μυρμηγκιών επιτίθενται στη Μικρόπολη.

«Straight story» (x) Το τρέιλερ με την γκέι εκδοχή της «Στέλλας» ήταν εξαιρετικής σύλληψης, αλλά και το μοναδικό καλό κομμάτι αυτής της κωμωδίας του Βλαδίμηρου Κυριακίδη και της Εφης Μουρίκη. Μια ενδιαφέρουσα ιστορία έδειχνε ότι θα μπορούσε να προκύψει μια καλή κωμωδία, που να μιλάει για την αποδοχή της διαφορετικότητας. Αντίθετα, οι δημιουργοί προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν όλα τα παρωχημένα κλισέ περί ομοφυλοφιλίας, με σκοπό το εύκολο γέλιο. Κρίμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή