ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ

– Η κωμωδία του Αντρέ Ρουσέν «La Mamma» συνεχίζεται σήμερα και αύριο στο θέατρο «Πρόβα» (Ηπείρου και Αχαρνών).

ΜΟΥΣΙΚΗ

– Ειδικό πρόγραμμα για τις χριστουγεννιάτικες εμφανίσεις του παρουσιάζει σήμερα, αύριο και την Κυριακή ο Νίκος Πορτοκάλογλου στον «Σταυρό του Νότου». Μαζί του ο Οδυσσέας Τσάκαλος και η Βασιλική Καρακώστα.

– Ο Γιάννης Κότσιρας και η Ζωή Παπαδοπούλου εμφανίζονται από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα στο «Μετρό» (Κάλβου και Γκύζη).

– Οι «Χαΐνηδες» εμφανίζονται από σήμερα και για τέσσερις ημέρες στην «Εξέδρα» (Ελ. Βενιζέλου 235, Ν. Σμύρνη). Τη βραδιά των Χριστουγέννων μαζί τους και η Μαρίζα Κωχ.

– Το νέο τους υλικό παρουσιάζουν οι «Xaxakes» σήμερα και αύριο στις 11 μ. μ. στον «Αέρα» (πλ. Πετρούπολης).

– Για τρεις ακόμη βραδιές εμφανίζεται ο Μίλτος Πασχαλίδης «Δίπλα στο ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι). Συμμετέχει ο Λάκης Χαλκιάς.

– Τζαζ και σουίνγκ με την Κουίν Λέμλι, που εμφανίζεται από σήμερα μέχρι και την επόμενη Πέμπτη στο «Half Note» στο Μετς.

– Ηχοι τζαζ από τους «Dr. Vodkatini» στις 11 μ. μ. στο «Bargurubar» (πλ. Θεάτρου 10).

– Λάτιν μουσική από τους «Apurimac» στις 11 μ. μ. στο «καφέ Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι).

– Από σήμερα και για τέσσερις βραδιές, ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Ζωρζ Πιλαλί εμφανίζονται στο «Rodeo» (Χέυδεν 34, πλ. Βικτωρίας). Ωρα έναρξης 10.30 μ. μ.

– Με νέο υλικό εμφανίζονται οι «Ρόδες» σήμερα και αύριο στη μουσική σκηνή «Συρμός» (Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο).

– Συναυλία του Δημήτρη Μαραμή στις 8 μ. μ. στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» (Σταδίου 24).

– Post rock ήχοι από τους «One hour before the trip» που εμφανίζονται στις 10 μ. μ. στη «Θύρα Τέχνης» (Σαρρή 14, Ψυρρή).

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

– Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου της «Η καρδιά και ο χωρίς καρδιά» και «Οι κυρίες του μυαλού», η Ολια Λαζαρίδου συναντιέται με τους αναγνώστες στις 2 μ. μ. στο βιβλιοπωλείο της Εστίας (Σόλωνος 60).

– Παρουσίαση του βιβλίου «Ερχονται Χριστούγεννα… θα ‘ρθουν και τα Φώτα» των Αγγελικής Μαστρομιχελάκη και Παντελή Ζούρα στις 6 μ. μ. στον παιδότοπο του βιβλιοπωλείου «Ιανός» (Σταδίου 24).