Τρία ημερολόγια του 2007

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα μέρες πριν έρθει το 2007 ξεχωρίσαμε τρεις ημερολογιακές εκδόσεις, που μόλις κυκλοφόρησαν. Η Εταιρεία Συγγραφέων, σε συνεργασία με έναν εκδότη κάθε χρόνο, κάνει ένα ιδιαίτερο, θεματικό ημερολόγιο. Φέτος ανέλαβαν οι εκδόσεις «Γαβριηλίδης» να τυπώσουν το ημερολόγιο 2007 της Εταιρείας Συγγραφέων, με θέμα την «Ελληνική Νομαρχία», ένα σθεναρό επαναστατικό έργο αγνώστου συγγραφέα, που κυκλοφόρησε παράνομα το 1806. Την επιλογή της ύλης και την επιμέλεια έκανε ο ποιητής Γιώργος Γεωργούσης και χρησιμοποιήθηκε υλικό (σε εικόνες και κείμενα) σύγχρονο της περιόδου που εκδόθηκε η «Ελληνική Νομαρχία».

Ενα οδοιπορικό στις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας επέλεξαν για το ημερολόγιο 2007 οι εκδόσεις «Ελιξ». «Magna Grecia» ο τίτλος του, σε κείμενα του δημοσιογράφου Βασίλη Ρούβαλη. Η έκδοση κοσμείται με πλούσιο εικονογραφικό υλικό και συνοδεύεται από ένα συλλεκτικό cd με τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας.

Τέλος, η δημοτική κίνηση Πειραιά «Το λιμάνι της αγωνίας» πιστό στο ραντεβού εξέδωσε και το φετινό του ημερολόγιο με τίτλο «Πειραιάς, ένας περίπατος στην αρχαιότητα…». «Ενα ημερολόγιο που απευθύνεται στον πολίτη που αναρωτιέται για την ταυτότητα εκείνων των περιφραγμένων και μη επισκέψιμων αρχαίων που συναντά στις πειραιώτικες διαδρομές του».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή