Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά του Βιβλίου

Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στη Στοά του Βιβλίου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια νέα… θύρα στη γνώση ανοίγει στη Στοά του Βιβλίου. Πρόκειται για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο», όπως ονομάζεται, το οποίο από τις αρχές του χρόνου θα οργανώνει σειρές μορφωτικών μαθημάτων σε διάφορα επιστημονικά αντικείμενα, τα οποία θα μπορεί να παρακολουθεί όποιος επιθυμεί – ανεξαρτήτως ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου και επαγγελματικής ενασχόλησης.

Οι διδάσκοντες

Δάσκαλοι θα είναι ορισμένα από τα πιο διάσημα και έγκριτα ονόματα της ελληνικής πανεπιστημιακής κοινότητας. Στις πρώτες πέντες σειρές, που καθεμιά θα περιλαμβάνει 10 μαθήματα, θα διδάξουν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης (Γλωσσολογία), ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης (Αρχαιολογία), ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Χρήστος Γιανναράς (Φιλοσοφία), ο επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Κώστας Γεωργουσόπουλος (Νεοελληνική Δραματολογία) και ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κ. Δημήτρης Δημηρούλης (Λογοτεχνία). «Είναι φυσικό μια τέτοια προσπάθεια να ξεκινάει από την καρδιά και τον σκοπό της μόρφωσης -κάθε είδους μόρφωσης- από τις ανθρωπιστικές σπουδές», αναφέρει ο κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, που είναι πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, συνδιοργανώτριας με τη Στοά του Βιβλίου του Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Για το εγχείρημα του Ελεύθερου Πανεπιστημίου ο κ. Μπαμπινιώτης τονίζει ότι «παλιό όραμα της Στοάς του Βιβλίου και μέσα στους στόχους των ιδρυτών της ήταν εξαρχής να δώσει την ευκαιρία σε όποιον ενδιαφέρεται να διευρύνει τους ορίζοντες της σκέψης του και τα πνευματικά του ενδιαφέροντα».

Βεβαίωση παρακολούθησης

Η παρακολούθηση είναι ελεύθερη, ενώ θα χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης, για την οποία όμως ο κάθε μαθητής πρέπει να έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον 8 μαθήματα. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη Παρασκευή (5 μ. μ. – 6.30 μ. μ.) και Σάββατο (12 μ. μ. – 1.30 μ. μ.). Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου. Το κόστος για κάθε κύκλο είναι 100 ευρώ και για τους φοιτητές 70 ευρώ. Για όποιον επιλέξει περισσότερους του ενός κύκλους, το κόστος από τον δεύτερο κύκλο μειώνεται στα 70 ευρώ (45 για τους φοιτητές).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή