Μουσική η τελευταία εβδομάδα του χρόνου

Μουσική η τελευταία εβδομάδα του χρόνου

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γιορτή στην Αθήνα έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες καθώς κεντρικά σημεία και πλατείες της πρωτεύουσας γέμισαν χρώματα, μουσικές και γλυκιές γεύσεις. Κι αν τα Χριστούγεννα απευθύνονται κυρίως στα παιδιά -διαβάστε τις επιλογές μας από παιδικά θεάματα των ημερών στη σελίδα 12- υπάρχουν προτάσεις και για τους μεγάλους. Αυτή η εβδομάδα, μάλιστα, διαθέτει πολύ ενδιαφέρουσες παραστάσεις από το χώρο της μουσικής.

Οσοι έχουν αδυναμία στη world music, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους Human Touch στο «Cafe Αλάβαστρον» (Δαμάρεως 78, Παγκράτι), ενώ για τους λάτρεις της ελληνικής (εναλλακτικής) ροκ σκηνής, την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου εμφανίζονται στο «AN club» (Σολωμού 13-15, Εξάρχεια) οι Earthbound, με την ενέργεια που πηγάζει από το σμίξιμο διαφορετικών μουσικών επιρροών.

Πλούσιο όμως είναι το πρόγραμμα και για τους πιστούς της τζαζ: την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου, στο «Jazz Upstairs» («Bar Guru», Πλατεία Θεάτρου 10) ο σαξοφωνίστας Δημήτρης Βασιλάκης συναντά τον πιανίστα Γιώργο Κοντραφούρη. Στο «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς), η αλά Ρίτα Χέιγουορθ «ντίβα» Quinn Lemley μας μεταφέρει σε νουάρ ατμόσφαιρες (έως τις 28/12). Σε ανάλογο κλίμα, στο ίδιο κλαμπ, ξεκινά τις εμφανίσεις της η Belinda Blair με τους Jellyroll (από 29/12). Τέλος, το εκρηκτικό swing και το Jive συνεχίζεται στο «Planet Music» (Λεωφ. Αρδηττού 44, Μετς) με τους Flattop Tom & His Jump Cats (έως 25/12) και τους Hi Rollers (29-31/12).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή