Η συγγραφέας Νοόρντερβλιτ στην Αθήνα

Η συγγραφέας Νοόρντερβλιτ στην Αθήνα

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από τις πιο διακεκριμένες παρουσίες στη σκηνή της ολλανδικής λογοτεχνίας, η Νέλεκε Νοόρντερβλιτ (φωτ.), έρχεται στην Ελλάδα τον Ιανουάριο προκειμένου να παραστεί στην παρουσίαση των δύο μυθιστορημάτων της που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη. Η εκδήλωση έχει προγραμματισθεί για την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στο βιβλιοπωλείο της Εστίας (Σόλωνος 60), όπου τη Νοόρντερβλιτ θα παρουσιάσει στο κοινό η συγγραφέας Ισμήνη Καπάνταη. Η Νέλεκε Νοόρντερβλιτ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της.

Το πρώτο βιβλίο της Νοόρντερβλιτ στα ελληνικά κυκλοφόρησε το 2000 και έχει τίτλο «Το όνομα του πατρός» (μετ. Ινώ βαν Ντάικ-Μπαλτά, εκδ. Καστανιώτη). Μια δικηγόρος αναζητεί τον πατέρα της που δεν γνώρισε ποτέ. Η αναζήτηση θα την οδηγήσει σε ένα συνολικό αναλογισμό της ζωής της και θα τη φέρει στην Κρήτη, όπου θα έρθει αντιμέτωπη με το πιο οδυνηρό κομμάτι του παρελθόντος της. Το δεύτερο μυθιστόρημά της, «Ο όρμος των πελεκάνων» (μετ. Ινώ Βαν Ντάικ-Μπαλτά, εκδ. Καστανιώτη), έχει ηρωίδα μια γυναίκα, τη συγγραφέα Αδα βαν ντε Βέτεριγκ, που μετά τον θάνατο του πατέρα της φεύγει για την Καραϊβική, όπου θα κάνει μια βουτιά στο παρελθόν 200 χρόνων. Οικογένεια, Ιστορία, Αποικιοκρατία, Συμφιλίωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή