Χειροκροτήματα, χαρά και συγκίνηση

Χειροκροτήματα, χαρά και συγκίνηση

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και η μεγάλη στιγμή έφτασε. Οι βραβευμένοι οδηγούνταν μπροστά στον πρόεδρο της Ακαδημίας και παραλάμβαναν το βραβείο τους. Οι συγγενείς τους διακρίνονταν επειδή σηκώνονταν από τη θέση τους και χειροκροτούσαν έντονα. Θερμό χειροκρότημα απέσπασε η παιδίατρος Θέμις Ζάχου που αφιερώθηκε στη διάδοση του μητρικού θηλασμού. Αλλά η αίθουσα σείστηκε κυριολεκτικά όταν ο γενικός γραμματέας της Ακαδημίας, Νικόλαος Ματσανιώτης, είπε τη φράση «το μεγαλείο δεν χρειάζεται πολλά για να ιστορηθεί» και ακολούθησε η βράβευση του Μανώλη Γλέζου και του Απόστολου Σάντα. Λίγο μετά η συγκίνηση αυξήθηκε όταν η χήρα του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη παρέλαβε το βραβείο για την αυτοθυσία του. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρότι είχε κληθεί, δεν μπόρεσε να παραστεί. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, ο πρώτην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τηλέμαχος Χυτήρης.

Η εκδήλωση τελείωσε και ακολούθησαν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου Αθηνών οι φωτογραφίες, τα συγχαρητήρια και τα σχόλια. Τι έβλεπε κανείς; Ικανοποίηση και χαρά στα πρόσωπα όλων. Των βραβευμένων που τιμήθηκαν και των ακαδημαϊκών που είχαν την ευθύνη της επιλογής. Και μια τελευταία, ενδιαφέρουσα, επισήμανση από τον ακαδημαϊκό Ιάκωβο Καμπανέλλη: στη μέριμνα και στη σκέψη της Ακαδημίας συμπεριλαμβάνεται πια μόνιμα και η Κύπρος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή