Γύρισμα του χρόνου με μουσική

Γύρισμα του χρόνου με μουσική

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για όσους η μουσική έχει τον πρώτο λόγο στο γύρισμα του χρόνου, οι εναλλακτικές που προσφέρει η νυχτερινή Αθήνα δεν είναι λίγες. Στο «Half Note Jazz Club» (Τριβωνιανού 17, Μετς) εμφανίζεται η σέξι Belinda Blair με τους Jellyroll, με δημιουργικές διασκευές κλασικών swing και R&B κομματιών, ενώ στο «Planet Music» (Λεωφ. Αρδηττού 44, Μετς), οι Ελληνες Hi Rollers παρουσιάζουν ένα δυνατό μείγμα blues, swing και boogie woogie.

Για πιο «κουλ» τζαζ στιγμές, κάντε ένα πέρασμα από το «Παράφωνο» (Ασκληπιού 130α & Σ. Κυρήνη 1, Λυκαβηττός): Απόψε το κουαρτέτο των Γ. Μικρού (πιάνο) και Π. Μωράκη (κιθάρα, φωνή) μας ταξιδεύει σε αγαπημένα jazz standards, ενώ αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς, το κουαρτέτο των K. Στεργίου (πιάνο), A. Γκομόζια (κιθάρα, τραγούδι) κάνει ένα «Driffting Around» με jazz & blues μελωδίες.

Οσοι προτιμούν πιο ηλεκτρικούς ήχους ας μη χάσουν τη συναυλία που δίνουν απόψε οι «Ρόδες» (Συρμός Live, Κολωνού & Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο). Επίσης, απόψε στο Gagarin 205 (Λιοσίων 205) εμφανίζεται ένα από τα ιστορικότερα συγκροτήματα του ελληνικού ροκ, οι «Σπυριδούλα», μαζί με τους Δημήτρη Πουλικάκο, Ζορζ Πιλαλί κ.ά.

Για τους νοσταλγούς της ντίσκο και της glam αισθητικής των «σέβεντις», στο Club 22 (Βουλιαγμένης 22) εμφανίζονται οι The Glitter Band, σε ένα διαδραστικό σόου με πολύ χιούμορ και άφθονο φάνκι ήχο.

Τέλος, για πιο δυνατά ντεσιμπέλ, το πάρτι που ετοιμάζουν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο Underworld (Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα) οι dj Γιώργος Φακίνος και Γιάννης Μαντονανάκης αναμένεται καυτό και ηλεκτρονικό. Οσοι δε προσέλθουν πριν από τις 12 τα μεσάνυχτα, η είσοδος είναι δωρεάν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή