«Νέο επίπεδο» για τον Ηλ. Λάγιο

«Νέο επίπεδο» για τον Ηλ. Λάγιο

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είχε αναστείλει την κυκλοφορία του από το 2000 το περιοδικό «Νέο Επίπεδο». Τώρα ξαναεμφανίζεται με ένα μόνο τεύχος αφιερωμένο στον ποιητή που έφυγε τόσο νέος, και «που κατάφερε πριν πεθάνει να αφήσει έντονο το στίγμα του στα ελληνικά γράμματα»: τον Ηλία Λάγιο.

«Ο Ηλίας Λάγιος εφορμά στην επικράτεια της ποίησης κατακτητικά, ως ένας όχι ακριβώς ανατροπεύς, αλλά ανατρεπτικός συνεχιστής της. Ανατρεπτικός, αλλά όχι τυπικός μοντερνιστής ενταγμένος στα στασίδια μιας σχολής. Και συνεχιστής, αλλά όχι με την ετικέτα που πολύ φοριέται του συρμού, δηλαδή ενός κοινού μεταμοντέρνου. Είναι, θα έλεγα, υπερ-μοντέρνος, έτσι με μια υπογράμμιση και παύλα, διακριτική και ενωτική μαζί, των δύο συνθετικών: του προοδευτικού και του ουσιαστικού». Μ’ αυτά τα λόγια αρχίζει το κείμενό του ο καθηγητής και ποιητής Γιάννης Δάλλας στο αφιέρωμα του περιοδικού. Πλάι στην ποίηση και στα κείμενα για τον Ηλία Λάγιο, οι ζωγραφιές του Αλέξη Ακριθάκη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή